Andreea Paul, PNL: Vacanţa parlamentarilor ar trebui redusă la o singură lună

Deputatul Andreea Paul susţine că vacanţa parlamentară trebuie diminuată la o singură lună şi că parlamentarii trebuie să fie model pentru muncă şi responsabilitate, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
08 ian. 2015, 09:37
Andreea Paul, PNL: Vacanţa parlamentarilor ar trebui redusă la o singură lună

„Vacanţa parlamentară de trei luni trebuie diminuată la o singură lună. Parlamentarii români trebuie să fie model pentru muncă şi responsabilitate. Dacă dorim respect pentru această instituţie, e nevoie mai întâi de respectul manifestat ferm faţă de cetăţeni. Nu o vom obţine prin vacanţe interminabile sau prin amânarea constantă a rezolvării problemelor românilor sau ale clasei politice”, a afirmat prim-vicepreşedinte PNL Andreea Paul, conform unui comunicat de presă.

În opinia sa, trei priorităţi urgente cer acum dezbatere şi legiferare – adoptarea unui sistem mixt pentru alegerea Parlamentului şi reducerea importantă a numărului de parlamentari, alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin şi introducerea unor modalităţi moderne de vot pentru exercitarea acestui drept de către românii din diaspora.