Andreea Răducan a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei de Gimnastică

Andreea Răducan a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că demisionează de la şefia Federaţiei Române de Gimnastică.

05 dec. 2019, 09:16
Andreea Răducan a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei de Gimnastică

Andreea Raducan, aleasa in functia de presedinte al FR Gimnsatica pe 4 august 2017, a sustinut inlocuirea antrenorilor Nicolae Forminte (feminin) si Marius Urzica (masculin), carora le reproseaza neindeplinirea obiectivelor, mai exact ratarea calificarii cu echipele la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

„Neindeplinirea obiectivului, calificarea echipelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, m-a facut sa consider ca e nevoie de schimbare, ca poate nu sunt omul potrivit la conducerea federatiei. Sub o forma sau alta o parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc sa faca o schimbare, spunand ca nu sunt solutii. Nu sunt dispusa in continuare sa-mi asum ceea ce nu se doreste a se face in continuare, motiv pentru care am decis dupa sedinta Comitetului Executiv sa pun punct prezentei mele in frunte Federatiei Romane de Gimnastica”, a spus Andreea Raducan.

Scandal în gimnastică românească. Marian Drăgulescu şi Andreea Răducan îşi aruncă vorbe grele

„Voi ramane in continuare alaturi de gimnastica romaneasca. Cred ca si din cauza orgoliilor foarte mari ajungem in aceasta situatie. Am avut discutii corecte cu antrenorii federali. Daca nu e timp sau nu exista solutii eu nu pot sa continui in acest ritm. Cu regret parasesc aceasta federatie si vreau sa multumesc partenerilor nostri MTS si COSR care au fost alaturi de noi. Nu cred ca au fost lucruri pe care noi sa le fi cerut fara a avea un raspuns afirmativ. Problema ramane ca noi nu putem sa ne ridicam la nivelul cerintelor partenerilor nostri. Au fost multe lucruri pe care propuse, dar putine au avut un raspuns”, a mai spus Andreea Raducan.

Romania va fi reprezentata la JO 2020 de la Tokyo doar la individual prin sportivii Maria Holbura (individual compus) si Marian Dragulescu (sarituri).