Andreea Vass: Nu sunt în conflict de interese după numirea în comisia de listare a Hidroelectrica

Consilierul de stat Andreea Paul-Vass, numită în comisia de listare a Hidroelectrica, susţine că prezenţa cumnatului ei la şefia asociaţiei brokerilor nu generează conflict de interese, deoarece asta ar presupune ca "bătaia din aripi" a unui fluture în Marea Britanie să provoace uragan în California

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 17:23
Andreea Vass: Nu sunt în conflict de interese după numirea în comisia de listare a Hidroelectrica

Ea arată, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, că un conflict de interese sancţionează aducerea, în mod deliberat, a unui beneficiu rudelor ori partenerilor de afaceri ai decidentului, ceea ce însă nu este cazul său.

„Nu a fost niciodată şi nici nu am de gând să mă apuc vreodată de mătrăşeli. Faptul că am un cumnat broker nu naşte niciun fel de conflict de interese cu participarea mea în comisia pentru coordonarea procesului de privatizare a Hidroelectrica. Gradul de generalitate este uriaş, iar participarea mea nu prezumă vreun profit al său. Întreaga piaţă de capital va beneficia din plin de măsurile recente guvernamentale de vânzare a participaţiilor minoritare pe Bursă”, spune Vass.

Aceasta insistă că Dan Paul, cumnatul ei, „nu are cum” să beneficieze de niciun fel de informaţie privilegiată, argumentându-şi afirmaţia prin faptul că, altfel, ar fi „ca în teoria bătăii aripii de fluture”, care spune că o bătaie din aripi a unui fluture în Marea Britanie poate cauza, printr-un lanţ de evenimente, un uragan în California.

„Cam aşa ar fi şi faptul că am un cumnat broker şi eu particip la avizarea procedurilor pentru selectarea intermediarului autorizat sau a prospectului final de ofertă publică primară care sunt supuse aprobării Guvernului prin memorandum şi făcute publice, în vederea vânzării celor 10% de la Hidroelectrica pe Bursă”, conchide Vass.

Andreea Paul-Vass, consilier pe probleme economice al premierului, a fost numită în postul de membru al comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a companiei Hidroelectrrica, prin decizie a primului-ministru.

Listarea Hidroelectrica a fost decisă de acţionarii companiei, vineri, în AGA, după ce Guvernul a avizat începerea procedurilor de cotare la Bursă a companiei, conform înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

 

Autorităţile române au convenit cu FMI ca procedurile de listare a Hidroelectrica să fie încheiate până la sfârşitul lunii octombrie a acestui an, urmând ca în primele două luni să să fie angajată o bancă de investiţii care să pregătească operaţiunea.