Andrei Baciu a publicat topul ţărilor în care cetăţenii vaccinaţi cu prima doză în România au făcut rapelul

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a publicat pe pagina sa de Facebook un top al ţărilor de unde românii vaccinaţi în ţară cu prima doză şi cu rapelul făcut în străinătate au trimis adeverinţe pentru completarea schemei de vaccinare.

29 aug. 2021, 14:43
Andrei Baciu a publicat topul ţărilor în care cetăţenii vaccinaţi cu prima doză în România au făcut rapelul

Conform datelor publicate de Andrei Baciu, cei mai mulţi români care au trimis adeverinţe care atestă rapelul făcut în străinătate sunt din Marea Britanie, aproape de patru ori mai mulţi decât cei din SUA, a doua ţară în clasament.

„25.014 persoane au solicitat completarea schemei de vaccinare cu dozele administrate în străinătate. Datele au fost introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinări pe baza adeverințelor care atestă că una dintre doze a fost făcută într-o altă țară. Ulterior, cei care au dorit și-au eliberat certificatul digital COVID-19 pentru călătorii rapide și în siguranță.

16.082 persoane au transmis documentele către Grupul Operațional din Ministerului Sănătății, iar 8.932 au apelat la medicii și asistentele din centrele de vaccinare.

Cifrele ne arată că cele mai multe solicitări – 17.105 – au venit din partea celor care s-au vaccinat cu prima doză în alte state din blocul comunitar și din afara lui.

Iată cum arată topul primelor 10 țări de unde au venit adeverințele de vaccinare:

Regatul Unit – 12.196 cereri
SUA – 2.294
Italia – 1.891
Spania – 1.161
Germania – 1.159
Republica Moldova – 1.088
Canada – 748
Franța – 579
Emiratele Arabe Unite – 445

La nivelul Grupului Operațional din Ministerul Sănătății au fost primite 32.273 de solicitări pentru diverse probleme, iar 31.193 dintre ele au fost deja rezolvate.”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Citeşte şi: Doi copii, de o lună şi de 4 ani, infectaţi cu Covid, sunt internaţi în stare gravă, după ce mamele lor i-au ţinut acasă până în ultima clipă