Andrei Baciu ar putea fi ministru interimar al Sănătăţii. Varianta luată în calcul după demiterea lui Vlad Voiculescu

Andrei Baciu, actual secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, ar putea asigura conducerea interimară a instituţiei, după ce Vlad Voiculescu a fost demis.

14 apr. 2021, 16:37
Andrei Baciu ar putea fi ministru interimar al Sănătăţii. Varianta luată în calcul după demiterea lui Vlad Voiculescu

Andrei Baciu ar putea fi ministru interimar al Sănătăţii, au declarat surse politice pentru România TV.

Actualul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii este considerat, însă, ca fiind o variantă de rezervă. De profesie medic, Andrei Baciu (34 de ani) ar putea asigura interimatul la Ministerul Sănătăţii în această perioadă, pentru că este nevoie de un ministru interimar care să-şi asume inclusiv revocarea ordinului referitor la noile criterii de carantinare, pe care premierul Florin Cîţu nu l-ar dori.

În cazul în care Andrei Baciu nu va prelua interimatul, atunci, în ultimă instanţă, premierul va asigura conducerea provizorie la Ministerul Sănătăţii.

 

Procedural, un alt secretar de stat preia conducerea în momentul în care ministrul nu mai este în funcţie, preia atribuţiile, astfel încât să asigurarea funcţionării Ministerului. Nu este, însă, clar dacă are drept de semnătură cu privire la acte importante din Minister, aşa cum e vorba de ordine, cum a fost cazul Andreei Moldovan.

Cine este Andrei Baciu, propunerea pentru a asigura conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii

În 2015, Andrei Baciu a fost propus de Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. La acea vreme, a fost descris de premierul desemnat drept „un tânăr medic chirurg, cu experienţă în străinătate, dar şi experienţă în managementul spitalicesc”.

Începând din 2016, Andrei Baciu este secretar General al Comisiei Naționale de Sănătate din Partidul National Liberal şi, din august 2019, este membru al Biroului Politic – organizatia Sector 1 a PNL, în calitate de coordonator strategii Politice.

Andrei Baciu a absolvit în 2011 Facultatea de Medicina din Bucuresti si a lucrat doi ani in chirurgie cardiovasculara in cel mai mare spital din Rouen. De un an si jumatate s-a intors in Romania unde a lansat, impreuna cu liberalul Cristian Busoi, o campanie pentru drepturile pacientilor.

Vezi CV-ul complet al lui Andrei Baciu.

Citeşte şi: Premierul Cîţu nu mai are sprijinul USR-PLUS. Dan Barna: Demiterea lui Vlad Voiculescu a fost o decizie imatură politic

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a lui Vlad Voiculescu, miercuri după-amiază.

„Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Citește și: USR-PLUS cere capul lui Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu: Nu vedem nicio soluție în care Cîțu ar putea să continue ca premier în coaliție. SURSE

Florin Cîțu îi înaintase președintelui României documentele de revocare, cu doar câteva ore în urmă.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Guvernul României.

Totodată,  decizia premierului Florin Cîţu privind eliberarea Andreei Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a fost publicată în Monitorul Oficial.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a semnat decretul. Vlad Voiculescu, demis oficial de la Ministerul Sănătății

Andrei Baciu este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, având studii și în management, pe domeniul sănătății, pe care le-a efectuat în Marea Britanie. Acesta a fost propus în trecut în funcția de ministru al Sănătății, de către Dacian Cioloș, însă propunerea a fost retrasă rapid. Totul după ce în spațiul public au apărut mai multe fotografii cu Andrei Baciu în lenjerie intimă, din diverse campanii, din perioada în care acesta a lucrat ca manechin.

 


loading...
Partenerii noștri