Andrei Baciu, despre depășirea pragului de 6 milioane de persoane vaccinate: „Ne bucurăm să vedem aceste cifre. E necesar să păstrăm acest ritm”

Andrei Baciu se declară mulțumit de numărul mare al persoanelor care s-au imunizat în ultimele zile și crede că dacă ritmul va fi păstrat vom putea evita valul 5.

26 oct. 2021, 22:23
Andrei Baciu, despre depășirea pragului de 6 milioane de persoane vaccinate: „Ne bucurăm să vedem aceste cifre. E necesar să păstrăm acest ritm”

România a depășit astăzi pragul de 6 milioane de persoane vaccinate cu schema completă. În ultimele zile, tot mai mulți români au mers să se imunizeze, ba chiar s-au format cozi uriașe la centrele de vaccinare. Andrei Baciu a declarat marți seara că speră ca acest ritm să fie păstrat în continuare.

„Ne bucurăm să vedem aceste cifre. Au ales soluția salvatoare. Oricum, lucrurile sunt îmbucurătoare. vedem ce anticipam din vară, că intensitatea pericolului e maximă și că oamenii, din dorința de a se proteja, vin și se vaccinează. Au ascultat apelul nostru. Am ținut centrele de vaccinare deschise și pe timpul verii pentru că am anticipat acest moment.

Bună parte din oameni se vaccinează pentru că a apărut pericolul. Poți să te întâlnești cu cineva care are virusul fără să știe măcar. Sunt persoane de 20 – 30 de ani care ajung la ATI și, din păcate, au decedat. Nu e o situație de o protecție maximală. Alții au motive mai pragmatice. Pentru ei primează chestiunile pragmatice, în sensul că vor să meargă într-o instituție publică sau în mall, unde se cere certificatul verde.

E necesar să menținem acest ritm. Din două motive. Pentru situația în care ne aflăm acum. Și ca să nu fim singura țară din UE care va avea valul 5. Se vaccinează câte o Românie întreagă în fiecare zi”, a declarat Andrei Baciu la Digi24.

Andrei Baciu, despre ajutorul oferit de OMS pentru România: „Suntem deschiși într-o situație de criză. Va face o evaluare, apoi va veni cu recomandări”

Întrebat de ce crede că ritmul va fi păstrat în perioada următoare, Andrei Baciu a spus că „oamenii au văzut că nu e de joacă. E normal să fie speriați. Pericolul e real, sistemul de sănătate a ajuns la limită. e o chestiune nouă pe care nu am avut-o până acum. Eu cunosc câteva persoane care au murit în ultimele săptămâni. Numărul atât de mare de la ATI, numărul atât de mare de decese nu l-am avut până acum. Situațiile anterioare am putut să le gestionăm, dar acum impactul e atât de mare că e foarte dificil”.

„Există încă o oarecare teamă de vaccinarea efectivă. Suplimentar, sunt și persoane care sunt că au evitat vaccinarea din cauza eventualității unor reacții adverse. Avem vaccin pentru perioada următoare”, a mai spus Baciu.

Românii se vaccinează în disperare ca să scape de restricții. S-a atins pragul de 6 milioane de persoane vaccinate. Dacă se menține ritmul, am putea ieși mai repede din valul patru, spun specialiștii

 


loading...