EXCLUSIV Andrei Baciu, anunţ de ultimă oră despre vaccinare: Încep să vină din ce în ce mai multe doze

Andrei Baciu a făcut noi precizări la România Tv privind campania de vaccinare. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a declarat că ritmul de vaccinare a crescut în ultima perioadă.

21 apr. 2021, 20:56
EXCLUSIV Andrei Baciu, anunţ de ultimă oră despre vaccinare: Încep să vină din ce în ce mai multe doze

Andrei Baciu a declarat că soluţia pentru a reveni la o viaţă normală este doar vaccinare.

„Daca ne uitam la Israel, care a atins 60% din populatie vaccinată, vedem ca toate aceste chestiuni despre revenirea la o viata normala se intampla. Acesta este obiectivul. Solutia este vaccinarea. A crescut nr de persoane vaccinate în ultima perioadă, la început erau doze limitate, au crescut si modalitatile in care ne putem vaccina, s-au deschis noi centre de vaccinare. Cât de repede ajungem la 60-70% din populaţie vaccinată ţine doar de noi.

In ultimele saptamani ne bucuram ca primim mult mai multe doze de vaccin. A crescut ritmul de vaccinare. Incep sa vina din ce in ce mai multe doze”, a spus secretarul de stat în ministerul Sănătăţii.

Andrei Baciu, despre vaccinul AstraZeneca: Este la fel de eficient ca si celelalte vaccinuri

Referitor la vaccinul AstraZeneca, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a precizat că acesta este la fel de eficient ca şi celelalte vaccinuri.

„AstraZeneca este la fel de eficient ca si celelalte vaccinuri. Vaccinarea in România este voluntară. Cei care şi-au dorit sa se vaccineze foarte repede, au facut-o. Exista un procent mic de persoane care nu vor sa se vaccineze. Avem o viata care s-a schimbat în ultimul an.

Cred ca după un an si ceva, oricine cunoaste pe cineva care a avut covid. Principalul avantaj pe care il ai daca te vaccinezi este protectia impotriva unei forme de boală şi impotriva unei forme de boala grava. Există un avantaj colectiv care poate fi castigat. Avem exemplul Israelului, acolo unde s-au deschis restaurantele, s-a renunţat la mască”, a mai precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi Scandal privind raportarea greşită a deceselor COVID. Andrei Baciu: Nu pot să-mi dau seama cum ar putea să fie aceste lucruri fezabile

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, miercuri, că aproape 92.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, fiind înregistrate 130 de reacţii adverse. Într-unul din cazuri, a fost vorba despre o reacţie severă, persoana respectivă fiind ulterior externată, în stare bună.

Potrivit CNCAV, 91.778 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, cele mai multe dintre acestea – 70.580 – primind serul Pfizer. Alte 11.079 de persoane au fost vaccinate cu Moderna şi 10.119 cu AstraZeneca.

În total, numărul persoanelor vaccinate a ajuns la 2.801.060, din care 2.128.372 au primit vaccinul Pfizer, 256.311 pe cel produs de Moderna şi 416.377 pe cel de la AstraZeneca.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 130 de reacţii adverse, cele mai multe – 82 – la vaccinul Pfizer. Alte 31 de reacţii au fost raportate de persoane vaccinate cu Moderna şi 17 la serul AstraZeneca.

„Menţionăm că 144 reacţii adverse sunt în curs de investigare. A fost raportat un caz RAPI formă severă. În prezent, starea persoanei este bună, a fost externată”, a transmis CNCAV.

Citeşte şi Andrei Baciu anunță relaxarea măsurilor de restricție de la 1 iunie: „Un pas mai aproape de o viață normală”