Andrei Caramitru, APEL RADICAL către parlamentarii USR PLUS: „Nu votaţi guvernul!”

Andrei Caramitru a postat un mesaj dur pe Facebook, prin care le cere deputaţilor şi parlamentarilor USR PLUS să nu voteze guvernul. Fostul consilier al liderului Dan Barna a dezvăluit şi care este motivul care l-a împins la acest gest!

10 dec. 2020, 20:11
Andrei Caramitru, APEL RADICAL către parlamentarii USR PLUS: „Nu votaţi guvernul!”

Andrei Caramitru revine cu o postare radicală pe Facebook, în care le cere parlamentarilor USR PLUS să nu voteze noul guvern decât în anumite condiţii. Mai precis, revoltat de ultima decizie a instanţei în Dosarul Mineriadei, fostul consilier al lui Dan Barna cere ca USR PLUS să condiţioneze guvernarea de preluarea Ministerului Justiţiei.

Andrei Caramitru: „Închideţi-l pe Barna în casă şi luaţi-i telefonul până se negociază Guvernul, să nu mai spună tâmpenii”

Andrei Caramitru: „Jucați in forță. Fără voi nu exista majoritate”

„După decizia mizerabila de distrugere a dosarului Mineriadei de azi. Fac un apel la toți deputații și senatorii USRPLUS. NU votati guvernul asta dacă nu luați ministerul de justiție și dacă acolo rămâne Predoiu. Jucați in forță. Fără voi nu exista majoritate. Nu se mai poate așa ceva. Dacă însă votati doar pentru ciolan – și participați la mizeria din justiție – dacă deveniți colegi cu Predoiu – nu e nimic. Veți disparea. Apare ceva nou și va rupe. Fiți foarte atenti”,  este mesajul postat de Andrei Caramitru.

Dosarul Mineriadei din iunie 1990, în care fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman si fostul director al SRI Virgil Magureanu au fost trimisi in judecata in iunie 2017 pentru infractiuni contra umanitatii, nu poate fi judecat. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis în 10 decembrie să retrimită dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 la Parchetul General. Decizia este definitivă.

Acum dosarul va intra in atributia Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie in contextul in care unul dintre invinuitii din dosar este este generalul Mugurel Florescu, fost sef al Directiei Procuraturilor Militare in iunie 1990.