Andrei Caramitru aruncă o nouă bombă în cazul războiului din Ucraina: ”Rusia ar dispărea”

Andrei Caramitru, consultant financiar și fost consilier al președintelui USR, a aruncat o nouă bombă în cazul războiului din Ucraina. Acesta susține că a găsit soluția perfectă pentru a pune capăt războiului însă, ideea sa este una extremistă care ar putea declanșa un nou război mondial.

12 dec. 2022, 10:56
Andrei Caramitru aruncă o nouă bombă în cazul războiului din Ucraina: ”Rusia ar dispărea”
Andrei Caramitru

Andrei Caramitru, consultant financiar și fost consilier al președintelui USR, a lansat recent, propria variantă de soluționare a conflictului din Ucraina. Fiul celebrului actor Ion Caramitru a făcut niște declarații belicoase care ne duce cu gândul la un nou război mondial.

Citește și Andrei Caramitru aruncă bomba despre OMV, după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

Andrei Caramitru aruncă o nouă bombă în cazul războiului din Ucraina

Soluția găsită de Andrei Caramitru nu este una tocmai pacifistă, ci mai degrabă seamănă cu instigarea la un nou conflict armat care are ca scop principal ștergerea Rusiei de pe hartă.

„În cazul în care Polonia ar intra în Belarus, România și Ucraina ar intra în Transnistria, Turcia ar ajuta Georgia să primească ruși, Kazahstanul și Armenia ar ieși din CSTO și Japonia revendică Insulele Kurile – toate acestea nu sunt puncte majore de escaladare. Rusia ar dispărea. Chiar nu este dificil…”, a scris Andrei Caramitru pe Twitter.

Andrei Caramitru acuză Austria de sabotarea economiei românești

Andrei Caramitru îi atacă dur pe austrieci, în contextul situației de la OMV Petrom, și spune că „există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”.

Fostul consilier al președintelui USR spune că ar trebui să i se ceară explicații lui Christopher Veit, șeful pe explorare si productie, austriacul cu cel mai important job de la OMV Petrom. Reacția acestuia vine în contextul în care Austria s-a opus deschis aderării României la Spațiul Schengen.

„Sa vorbim un pic de OMV PETROM. Si dau si un nume. Si cine trebuie luat la întrebări – Christopher Veit, șeful pe explorare si productie, austriacul cu cel mai important job acolo. Pentru ca exista suspiciuni de sabotare a economiei Romaniei si de furt generalizat.

1) Strategia publica a OMV este de a investi in petrochimie. Însă doar in Austria, nu la Petrom. Cum se explica asta? De ce in Austria care nu produce gaze si nu in Romania care produce? Nu cumva ca sa penalizeze România si acționarii minoritari?

2) este adevărat ca OMV a șantajat guvernul românesc ca NU va exploata gazele din Marea Neagră decât dacă ajung la Viena la Borealis? Cu argumente mincinoase ca doar așa poate găsi finantare? Nu ar insamna asta prejudicierea acționarilor minoritari din Ro? Nu e contrar legii?

3) de ce Petrom a tăiat producția de gaze si petrol la jumătate de la privatizare pana acum? De ce a tăiat pe gaze MAI MULT decât Romgaz, deși au resurse financiare mai importante? De ce fix înainte de război? Cumva a fost cerut asta de Gazprom?

4) este adevărat ca pe zona de trading OMV a redus importurile de diesel pentru romania si Balcani ? Iarăși – nu cumva e la ordinul lui Putin ca sa creeze criza energetică aici?

5) este adevărat ca tot procurement-ul este decis la Viena si nu la Petrom? Ceea ce e contrar legilor de corporate Governance, si ilegal?

6) este adevărat ca Petrom a fost forțat sa cumpere pe zeci, sute de milioane, “consultanta” de la firme decise in Viena fără nici un proces competitiv? Care nu au facut dupa nimic? De ce si unde s-au dus banii?

7) este adevărat ca in multe cazuri echipamentele cumparate de petrom la decizia OMV sunt cumparate de la intermediari obscuri din offshore-uri la prețuri umflate de 3-5-10 ori? De ce si unde se duc banii?

8) de ce Petrom a angajat rude ale politicienilor vechi si noi de prin Romania, la salarii mega umflate? Nu cumva ca sa cumpere protectie?

E doar un teaser asta. Revenim cu chestii mai precise in viitorul apropiat”, a transmis Caramitru pe Twitter.

Citește și Andrei Caramitru dă de pământ cu Clotilde Armand şi cu Nicuşor Dan. „Sunt sau nesimțiți sau incompetenți complet”