Andrei Caramitru, despre infecția care l-a omorât pe tatăl său: ”Poate fi și ceva contactat prin spital, care să-i fi agravat situația”

Unul dintre cei mai mari actori ai scenei românești, Ion Caramitru, fost director al Teatrului Național din București, a încetat din viață în urmă cu aproape doi ani, pe 6 septembrie 2021, la vârsta de 79 de ani.

23 aug. 2023, 21:03
Andrei Caramitru, despre infecția care l-a omorât pe tatăl său: ”Poate fi și ceva contactat prin spital, care să-i fi agravat situația”

Problema medicală care a dus în cele din urmă la moartea lui Ion Caramitru, unul dintre cei mai cunoscuți actori români ai ultimei jumătăți de veac, în urmă cu aproape doi ani, a luat prin surprindere pe toată lumea, nu doar pe membrii familiei și pe apropiați, ci și pe medici, după cum povestește chiar fiul său, Andrei.

„Adevărul este că acea infecție în sânge, care a dus în cele din urmă la moartea tatei, nu știm de la ce a pornit. Poate fi foarte bine o chestiune mai veche, o infectare cu te miri ce, căruia nu i s-a dat niciun fel de importanță, sau poate fi și ceva contactat prin spital, care să-i fi agravat situația. Încă sunt confuz în această chestiune atât de delicată!”, a precizat Andrei Caramitru pentru Cancan.

Fiul cel mare al îndrăgitului actor adaugă însă că nu poate reproșa nimănui nimic.

„Dacă am fi avut, încă de atunci, vreo suspiciune, orice, aș fi ieșit public și aș fi spus lucrurilor pe nume. Dar nu e cazul. Vreau să știți că am făcut pentru tata tot ce s-a putut profesional și omenește vorbind. Au trecut pe la el, la spital, specialiști de renume din România care i-au analizat situația și au încercat ceea ce au crezut că ar putea fi cel mai bun remediu.

Citește și: Roxana Ciuhulescu trece prin momente grele. Fiica ei a fost operată de urgență: „Vreme de 9 ore am simțit că nu am aer, că mor și învii”

Unul dintre ei, un medic român, vă pot asigura că a venit de bună voie, fiindcă nu-i cerusem asta până la momentul venirii sale. În plus, am apelat, prin diverse mijloace, la opinia unor reputați specialiști din Austria și Statele Unite. Pur și simplu nu s-a găsit rezolvarea favorabilă a problemei”, a rememorat acea perioadă tristă același Andrei Caramitru.

El spune că atât Ion Caramitru, cât și membrii familiei au crezut multă vreme că situația va fi în cele din urmă rezolvată favorabil.

„Nu ne-am așteptat deloc la un asemenea deznodământ trist. Nici tata, nici noi, ceilalți. Multă vreme am crezut că în cele din urmă vom învinge. Dar foarte probabil a contat și vârsta tatei, să nu uităm că avea 79 de ani, dar și oboseala pe care o acumulase. Foarte probabil că organismul său ar fi reacționat altfel dacă ar fi fost mai tânăr și mai puțin obosit. Dar asta este viața!”, mai spune același Andrei Caramitru.

Citește și: Un alt mare actor părăseşte scena. Gong final pentru Mihai Mălaimare