Andrei Caramitru nu se dezminte şi îi atacă pe nevaccinaţi: „Virusul îi ţinteşte pe cei mai săraci cu duhul. E un virus super-ultra-elitist”

Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, a obişnuit opinia publică cu părerile sale controversate, exprimate pe reţelele de socializare, iar luni a postat un nou atac împotriva persoanelor nevaccinate.

29 nov. 2021, 20:21
Andrei Caramitru nu se dezminte şi îi atacă pe nevaccinaţi: „Virusul îi ţinteşte pe cei mai săraci cu duhul. E un virus super-ultra-elitist”

Încercând să explice rata mică de vaccinare din România, Caramitru a scris pe pagina sa de Facebook că problema ţării noastre este că o mare parte din populaţie trăieşte în mediul rural şi are o educaţie precară.

„In Elveția au adoptat la referendum – cu 65% – certificatul verde. Era de așteptat asta, vorbim de cea mai bogata si dezvoltată țara din Europa.

Ce e interesant e altceva :

– au votat pentru, cu 75%, centrele urbane (zurich. Berna etc). Zone hiper dezvoltate, cu o populație super educata si multi-culturală
– negaționiștii au castigat in rural. Da da – țăranii au refuzat domne, si ei vor libertate sunt un fel de daci elvețieni liberi. Însă in Elveția – țăranii izolați prin cătune sunt foarte puțini, asta e esența chestiei.

Cam așa e peste tot, in toate țările. E lupta culturală fundamentala a secolului 21. Problema României este de mix – avem prea multi oameni încă izolați prin sate pierdute sau orașele depopulate (proporția e enorma fata de ce este prin alte tari in Europa). Si avem populația cu cea mai scăzută educatie din Europa (cei mai putini cu studii universitare, cei mai multi analfabeți.)

Citeşte şi: Cu ce vaccin poţi face rapelul dacă prima doză este cu AstraZeneca? Recomandările specialiştilor

Cand comparam ce e cât de cât comparabil – orașele dezvoltate din Romania cu orașele din Vest. Satele disperate de la noi cu cele ale lor. Cifrele sunt pe acolo. Problema e de proporții, atât. De mix.

Deci e normala isteria aberanta de la noi. Problema este de compoziție a poporului. Problema veche de sute de ani.” a scris Caramitru, duminică. pe Facebook.

Luni dimineaţă acesta a revenit asupra problemei pandemiei şi a scris pe aceeaşi pagină de socializare că virusul „îi ţinteşte pe cei mai săraci cu duhul”.

„Virusul asta țintește – de fapt – fix pe cei mai săraci cu duhul. Cu cât ai mintea mai puțină cu atâta riscul e mai mare. E un virus super-ultra-elitist.”, a concluzionat Caramitru.

Citeşte şi: Guvernul Ciucă vrea ca tinerii să facă din nou armata în România. Drepturi şi obligaţii pe durata îndeplinirii serviciului militar