Andrei Chiliman, dat jos de la şefia PNL Bucureşti. Vezi motivul decapitării

Andrei Chiliman a fost mazilit de la şefia PNL Bucureşti. Conducerea partidului a decis, luni, înlocuirea acestuia din fruntea organizaţiei şi numirea deputatului Eugen Nicolăescu ca interimar. Schimbarea a fost cerută chiar de preşedintele partidului Crin Antonescu, informează România TV.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 09:25
Andrei Chiliman, dat jos de la şefia PNL Bucureşti. Vezi motivul decapitării

Decizia a fost luată în şedinţa Biroului Politic Central al PNL de luni. Consiliul Naţional Executiv al PNL, convocat imediat după BPC, a validat decizia de înlocuire a lui Chiliman.

UPDATE Liderul PNL Crin Antonescu a confirmat schimbarea lui Andrei Chiliman din funcţie şi înlocuirea acestuia cu Eugen Nicolăescu. Revocarea lui Chiliman a fost votată, la şedinţa Consiliului Naţional Executiv, cu 36 de voturi „pentru”, 8 „împotrivă”, iar trei voturi au fost nule. În favoarea numirii lui Nicolăescu au fost 39 de voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi un vot nul.  Antonescu a anunţat că au fost schimbaţi şi liderii de la filialele sectoarelor 2 şi 4, Dan Cristian Popescu şi Geani Dinu.

Chiliman a fost schimbat din funcţie ca urmare a neînţelegerilor cu PSD referitoare la candidatul USL pentru Primăria Sectorului 6, fiind acuzat că a sabotat negocierile dintre liberali şi social-democraţi.

Crin Antonescu îl sprijină pentru Primăria Sectorului 6 pe Rareş Mănescu, în timp ce echipa Chiliman-Moisescu a negociat cu PSD ca liberalii să aibă candidat la Sectorul 2, în persoana lui Cristian Popescu, scrie gandul.info. Acesta tipărise deja afişe în care se prezenta drept candidat al USL, el apărând pe bannere că este „garantat” de fostul preşedinte al PNL Călin Popescu-Tăriceanu.

Conducerea PNL a decis şi înlocuirea preşedintelui interimar al filialei liberale de la sectorul 2, Dan Cristian Popescu, cu Adrian Neacşu, precum şi a liderului filialei de la sectorul 4, Geani Dinu, cu Daniel Chiţoiu.
 
Cristian Popescu a declarat că în pofida acestei decizii va candida independent pentru Primăria Sectorului 2. Giani Dinu a fost schimbat pentru că nu a fost de acord să colaboreze cu Cristian Popescu Piedone, candidatul USL la Primăria Sectorului 4.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Chiliman rămâne totuşi candidatul PNL pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 şi se va concentra în perioada următoare pe campania electorală.

 

Andrei Chiliman va susţine o conferinţă de presă luni, la ora 18.00, la sediul PNL Bucureşti.