Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu, la DNA pentru prelungirea controlului judiciar VIDEO

Publicat: Luni, 17 August 2015 11:30 // Actualizat: Luni, 17 August 2015 12:02 // Sursa: romaniatv.net

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, care este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată, dar și fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, Ion Brad, consilier local la Sectorul 1, și Ioana Costescu, consilier personal al lui Chiliman, s-au prezentat, luni dimineață, la sediul DNA Ploiești.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, procurorii le aduc la cunoștință celor patru decizia de prelungire a măsurii controlului judiciar dispusă în privința lor în cursul lunii iunie.

La ieşirea de la DNA, Vlad Moisescu a delcarat că procurorii au decis prelungirea măsurii controlului judiciar şi a anunţat că va contesta hotărârea DNA. 

Andrei Chiliman este cercetat de procurorii anticorupție într-o cauză conexată la dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, în care au mai fost puși sub acuzare Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local).

Potrivit DNA, începând cu anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracțional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita și încasa comisioanele și dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu și Ion Brad derulau activități de determinare a plății comisioanelor și de încasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societăților agreate în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor și, ulterior, pe parcursul derulării acestora.

Banii primiți de la reprezentanții societăților comerciale au fost împărțiți în următoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% PNL — filiala Sector 1.

DNA arată că diferența de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcționarilor care au sprijinit, în diferite modalități, la derularea activităților ilicite.

Gruparea ar fi obținut astfel peste 8 milioane de euro de la SC Straco SRL, reprezentată de Traian Horpos și Alexandru Horpos, sumă ce reprezenta 10% din plățile efectuate de către Primăria sectorului 1 către firmă, în perioada 2007 — 2014, în baza contractelor încheiate cu instituția publică. De asemenea, grupul a obținut de la SC Romair Consulting SRL, reprezentată de Gheorghe Boeru, suma de 300.000 lei.

Acest dosar a fost constituit în urma investigațiilor derulate de DNA Ploiești într-un alt dosar, în care sunt cercetați, printre alții, Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, parlamentarii Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, președintele suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma, directorul SC Grossman, Ilie Drăgan, directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, și directorul SC Romair Consulting SRL, Gheorghe Boeru.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Andrei Chiliman Andrei Chiliman DNA dna DNA Ploieşti Vlad Moisescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 aug 11:40
Răspunde | Votează email 0 email
elena
Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
17 aug 11:39
Votează email 0 email
...fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, Ion Brad, consilier local la Sectorul 1, și Ioana Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H