ANDREI GEREA, ministrul Economiei, ar fi demisionat. Gerea neagă

Andrei Gerea, ministrul Economiei, a demisionat. El va fi înlocuit de Teodor Atanasiu, potrivit unor surse citate de România TV.

07 feb. 2014, 08:45
ANDREI GEREA, ministrul Economiei, ar fi demisionat. Gerea neagă

Senatorul liberal Teodor Atanasiu, fost ministru al apărării şi fost preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), va fi propus vineri pentru funcţia de ministru al Economiei, au declarat surse din organizaţia judeţeană Alba a PNL. VEZI AICI MAI MULT 

Joi, şi Daniel Chiţoiu a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor. Totodată, Daniel Chiţoiu a renunţat şi la postul de vicepremier. În urma şedinţei PNL, s-a mai decis ca fostul ministru al Finanţelor să preia cu titlu interimar postul de secretar general al PNL, urmând ca deţinătorul de drept al funcţiei, Eduard Hellvig, să se ocupe exclusiv de campania pentru alegerile prezidenţiale.

„Nu am demisionat din funcţia de ministru”, a afirmat Gerea pentru Mediafax. El a menţionat, însă, că discuţia despre mandatul său se va purta în şedinţa BPN al PNL, care urmează să înceapă la Parlament. Gerea s-a aflat vineri dimineaţă la discuţiile liderului PNL, Crin Antonescu, cu o serie de liberali. Nici la sosire şi nici la plecare Andrei Gerea nu a făcut declaraţii.

Conform unor surse din partid, Andrei Gerea le-a transmis liderilor PNL că se pune la dispoziţia partidului. Pe de altă parte, lideri liberali spun că Gerea a demisionat din funcţie. 

Nicolăescu despre demisia lui Gerea: E opţiunea lui pe care o respect

„Este o opţiune a colegului meu şi eu i-o respect, dar poate el a înţeles că, poate, acum în Partidul Naţional Liberal se încearcă alte direcţii. Poate că în acest sens putem să comentăm demisia lui”, a spus Eugen Nicolăescu, la ieşirea din sediul Ministerului Sănătăţii.

Întrebat dacă ştie cine va veni în locul lui Gerea, Nicolăescu a răspuns: „Evident că ştiu, dar aştept şi eu votul colegilor mei din Delegaţie”.

Întrebat care ar fi greşelile pentru care Gerea şi-a dat demisia, Nicolăescu a spus că nu poate să răspundă.

Citeşte şi

Daniel Chiţoiu a DEMISIONAT de la Ministerul de Finanţe VIDEO

De la ora 11.00 este programată reuniunea Biroului Politic Naţional al PNL, care va fi urmată, la 13.30, de cea a Delegaţiei Permanente.

Potrivit unor surse din PNL, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a primit garanţii că nu va fi remaniată din funcţie cu ocazia Delegaţiei Permanente a PNL de astăzi, în condiţiile în care aceasta se afla pe lista miniştrilor liberali ce ar urma să fie înlocuiţi. Pe de altă parte, este de aşteptat ca la nivelul Biroului Politic Naţional al PNL, dar şi al Delegaţiei Permanente, să fie pusă în discuţie situaţia şi a altor miniştri de către unii lideri din partid.