Andrei Marga, susţinut de USL pentru şefia Institutului Cultural Român

Andrei Marga este susţinut de PNL pentru a prelua şefia Institutului Cultural Român, numirea în această funcţie urmând a se face prin decizie a Senatului, în subordinea căruia se află, în prezent, această instituţie. Victor Ponta a precizat la rându-i că Marga are şi susţinerea PSD, transmiţând că are "un respect deocebit" faţă de fostul ministru al Externelor.

RomaniaTV.net
29 aug. 2012, 15:12
Andrei Marga, susţinut de USL pentru şefia Institutului Cultural Român

Surse liberale au declarat pentru Mediafax că propunerea PNL urmează să fie înaintată, la începutul sesiunii ordinare a Parlamentului, când Senatul va stabili o nouă conducere a Institutului Cultural Român.

Potrivit surselor citate, propunerea ca Andrei Marga să fie desemnat la şefia Institutului Cultural Român a primit un vot de susţinere din partea conducerii PNL, la ultima şedinţă a Biroului Politic Central.

Andrei Marga a fost revocat, în 6 august, din funcţia de ministru de Externe, în acest post fiind desemnat Titus Corlăţean. Marga declara, atunci, că a refuzat toate propunerile care i s-au făcut şi că va pleca luna viitoare în Germania, dar nu ca ambasador, ci în mediul ştiinţific.

La scurt timp, premierul Victor Ponta a declarat că fostul ministru de Externe Andrei Marga va fi numit din nou într-o funcţie publică, fără a preciza care va fi aceasta. De altfel, şi Crin Antonescu a declarat, după remaniere, că toţi cei care au părăsit Cabinetul „şi-au purtat mandatul cu demnitate şi onestitate”, mulţumindu-i în mod special lui Andrei Marga, pentru devotamentul său.

La rându-i, primul-ministru Victor Ponta declară ca PSD îl susţine pe fostul ministru de Externe Andrei Marga pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, liderul social-democrat apreciind că Marga este „un candidat ideal pentru aceasta poziţie”.

„Am în continuare un deosebit respect pentru omul Andrei Marga şi cred că ar fi o foarte bună opţiune pentru această funcţie. Cu o experienta bogată, cu un bagaj cultural de excepţie, precum şi cu foarte multă dragoste de ţară, Andrei Marga este un candidat ideal pentru această poziţie”, se arată într-un comunicat semnat de către Victor Ponta.