Andrei Pavel a fost dat afară din echipa de Cupa Davis

Comitetul Director al FR de Tenis a votat demiterea lui Pavel din funcţia de căpitan nejucător, dar aceast a fost înştiinţat de decizie de Gabriel Trifu şi Horia Tecău.

RomaniaTV.net
25 oct. 2011, 10:09
Andrei Pavel a fost dat afară din echipa de Cupa Davis

Aflat într-un picaj accelerat, tenisul masculin românesc a primit o lovitură care a ajuns la urechile presei abia după câteva zile. Membrii Comitetului Director al Federaţiei Române de Tenis au decis, săptămâna trecută, cu patru voturi pentru şi unul împotrivă, să îl demită pe Andrei Pavel din funcţia de căpitan nejucător al reprezentativei de Cupa Davis.

Partea ciudată este că tocmai Pavel nu a fost înştiinţăat de această decizie. Într-un interviu acordat cotidianului ProSport, Andrei Pavel a declarat: „M-au sunat Gabriel Trifu şi Horia să-mi spună că m-au dat afară. De la federaţie n-am primit niciun e-mail, niciun telefon. N-am mai pomenit aşa ceva, mi se pare o chestie foarte rea. N-au caracter, dacă este adevărat. Federaţia poate să facă schimbări, dar este absolut incorect să nu fiu anunţat. Nu cred că are vreo legătură cu rezultatele. Nu am avut niciun conflict cu nimeni. Dar, când au fost alegeri, am spus că mi se pare mai potrivit ca Florin Segărceanu să fie preşedinte. Poate că mi se trage de aici, altceva nu pot să-mi închipui. Ori eşti cu ei, ori împotriva lor„.

Sever Dron, unul dintre membrii Comitetului Director, a declarat aceluiaşi ziar: „Andrei Pavel nu a fost destituit, ci postul a devenit vacant. Am dori ca omul care este căpitan nejucător la Cupa Davis să se implice mai mult în dezvoltarea tenisului românesc. Or, Andrei Pavel vine doar zece zile pe an în România şi nu corespunde cerinţelor”.

În luna septembrie, echipa de Cupa Davis a României a pierdut barajul cu Cehia de menţinere în Grupa Mondială a Cupei Davis, fiind învinsă cu scorul de 5-0.