ANDREI POSTELNICU este în continuare dispărut. Noi DETALII care întăresc ipoteza DECESULUI

ANDREI POSTELNICU este dispărut de patru zile în SUA, avionul pe care el însuşi îl pilota dispărând de pe radare în timp ce se afla în apropierea coastei Peninsulei Florida. Autorităţile americane îl caută în continuu de atunci, însă după ce s-au găsit mai multe bucăţi de metal care s-a confirmat că sunt din fuselajul avionului, este posibil ca autorităţile să oficializeze în curând decesul reputatului jurnalist român.

RomaniaTV.net
12 feb. 2014, 11:37
ANDREI POSTELNICU este în continuare dispărut. Noi DETALII care întăresc ipoteza DECESULUI

„Avem confirmarea că bucăţile de avion descoperite luni pe plajă provin de la avionul dispărut”, a declarat Christine Weiss, purtător de cuvânt al biroului Şerifului din Martin County.

„Până acum s-au descoperit trei bucăţi din fuselajul unui avion, una dintre ele provenind fără îndoială de la un model Piper”, a explicat Weiss.

ANDREI POSTELNICU a decolat cu avionul de mici dimensiuni marca Piper vineri după-amiază, de la Aeroportul Florida Keys Marathon şi trebuia să aterizeze la Aeroportul Municipal din Vero Beach cu puţin înainte de ora locală 20.00.

ANDREI POSTELNICU s-a aflat în legătură cu turnurile de control din Stuart şi West Palm Beach, în jurul orei 20.00, însă avionul, un Piper PA 28 Cherokee, cu un singur motor, nu a sosit niciodată la destinaţie. După raportarea dispariţiei, Patrula Aeriană Civilă a demarat căutările, însă nici urmă de aparatul de zbor, despre care se crede că s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic.

ANDREI POSTELNICU a fost căutat de mai multe echipe terestre, aeriene şi maritime, însă fără succes.

Continuările continuă şi marţi, însă părerea generală este că şansele ca ANDREI POSTELNICU să fie găsit în viaţă sunt minime, mai ales că duminică pe o plajă din aria de căutare au fost găsite un bocanc şi un rucsac în care se afla brevetul de pilot al jurnalistului.

ANDREI POSTELNICU Operaţiunea de căutare a fost îngreunată şi de condiţiile meteo nefavorabilă, apele fiind foarte agitate în perimetrul stabilit pentru căutare, care este de altfel unul foarte mare, daţi fiind curenţii foarte puternici. Vântul puternic a îngreunat, de asemenea, şi misiunea echipajelor care au survolat zona în speranţa că vor descoperi epava avionului.

ANDREI POSTELNICU are şanse aproape NULE să mai fie în viaţă. Vezi descoperirea TERIBILĂ a autorităţilor

Deşi toate indiciile conduc către concluzia că Andrei Postelnicu a decedat, salvatorii continuă căutările la sol, în aer şi pe mare, dar misiunea echipelor este extrem de dificilă, mai ales din cauza condiţiilor meteo potrivnice.

„Unde să cauţi? Zona căutărilor este atât de mare, este uriaşă. Depinde de valuri, de curenţi, nu ştii unde se putea duce epava, se putea scufunda oriunde”, spune unul dintre participanţii la operaţiunea de căutare.

Declaraţii DISPERATE ale părinţilor lui ANDREI POSTELNICU – VIDEO

ANDREI POSTELNICU a părăsit România la vârsta de 17 ani. Postelnicu a lucrat timp de opt ani în redacţiile a două dintre cele mai respectate trusturi de presă – Financial Times şi Bloomberg. De asemenea, el a colaborat cu alte instituţii de presă de prestigiu precum BBC, RFI, Foreign Policy şi Newsweek. În campania prezidenţială din 2009, Postelnicu a fost consultantul lui Mircea Geoană.

ANDREI POSTELNICU, originar din Câmpulung Moldovenesc, însă stabilit în Marea Britanie, a închiriat un avion în timp ce se afla în vacanţă în Statele Unite. Potrivit autorităţilor, aparatul de zbor a dispărut de pe radar vineri seară. Căutarea a fost încheiată, fără succes, duminică noaptea, însă se încearcă localizarea epavei în ocean cu ajutorul unui sonar. Autorităţile au găsit un rucsac şi o gheată de-ale lui Postelnicu, aduse de valuri pe plajă. Andrei Postelnicu a scris pentru „Financial Times” între 2000 şi 2006, a fost editorialist la Evenimentul Zilei şi Capital, dar şi consultant al politicianului Mircea Geoană în campania prezidenţială din 2009.

Zborul, DROGUL lui Andrei Postelnicu

„E un drog la care nu vreau să renunţ vreodată”, spunea jurnalistul despre pasiunea sa pentru zbor, într-un interviu pentru evenimentul zilei, în 2011.

Andrei Postelnicu se afla în vacanţă în SUA unde îşi serbase ziua de naştere. El a închiriat un avion cu care a plecat  aparatul de zbor a dispărut de pe radar vineri seară, când se îndrepta dinspre Marathon spre Vero Beach. Căutarea a fost încheiată, fără succes, duminică noaptea, însă se încearcă localizarea epavei în ocean cu ajutorul unui sonar.

Potrivit unui comunicat remis România TV de Ministerul Afacerilor Externe, operaţiunea de căutare a epavei avionului este, însă, îngreunată de condiţiile meteorologice. Ambasada României la Washington a fost informată de autorităţile americane privind dispariţia unui cetăţean român la bordul unui avion de mici dimensiuni în Oceanul Atlantic, însă identitatea acestuia nu a fost confirmată încă, ancheta fiind în desfăşurare.

„Ambasada României la Washington a fost informată de autorităţile americane cu  privire la posibila prăbuşire a unui avion de mici dimensiuni în Oceanul Atlantic, în apropierea coastei Peninsulei Florida, la bordul căruia există indicii că s-ar fi aflat un cetăţean român. Autorităţile locale au declanşat operaţiuni de salvare, care sunt însă îngreunate de condiţiile meteorologice nefavorabile din zonă. Până în prezent, identitatea cetăţeanului român nu a fost confirmată oficial misiunii diplomatice române, întrucât ancheta se află în curs de desfăşurare. Ambasada României la Washington se află în permanentă legătură cu autorităţile americane şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate”, se arată în comunicatul citat.

Andrei Postelnicu, un cunoscut jurnalist român care a lucrat pentru publicaţii importante din România şi din străinătate, precum Financial Times sau Bloomberg, a fost dat dispărut în Florida, SUA, după ce s-a prăbuşit cu avionul, pe care el însuşi îl pilota, în apele Oceanului Atlantic. Chiar dacă autorităţile nu au declarat încă decesul, toate indiciile arată că reputatul jurnalist specializat pe probleme economice ar fi murit.

Cum până luni dimineaţă nu a mai apărut niciun indiciu despre Postelnicu, Patrula Aeriană Civilă va pleca în căutarea lui cu un sonar.

Andrei Postelnicu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti contemporani, specializat în economie. El a scris pentru publicatii importante. A lucrat pentru Financial Times intre 2000 si 2006 si pentru Bloomberg intre 2006 si 2007. A fost editorialist la Evenimentul zilei si la Capital, corespondent in SUA pentru Realitatea TV si consilier al lui Mircea Geoană în perioada în care acesta a fost preşedinte al Senatului.

Paza de coastă este încă în căutarea epavei avionului, dispărut în timp ce se îndrepta dinspre Marathon spre Vero Beach. Şeriful din Martin County a declarat că pe plajă oamenii au găsit un bocanc şi un rucsac în care se afla permisul de pilot al lui Andrei Postelnicu.