Andrei Voicu, liceanul care a luat nota doi la purtare, cere demisia directorului şi a câtorva profesori

Andrei Voicu, elevul buzoian care a fost sancţionat cu nota doi la purtare pentru că a postat în 2018 un filmuleţ pe un grup de Facebook în care apărea profesoara de desen a liceului, a câştigat procesul împotriva liceului B.P. Haşdeu. El cere acum demisia directorului şi a profesorilor.

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 15:07
Andrei Voicu, liceanul care a luat nota doi la purtare, cere demisia directorului şi a câtorva profesori

Andrei Voicu, „băiatul problemă” din Buzau, după cum singur se autointitulează într-o postare pe Facebook, a câştigat procesul în instanţă impotriva liceului B.P. Haşdeu unde a fost elev. În 2018 el a postat un filmuleţ pe un grup închis de Facebook în care apărea profesoara de desen a liceului în ţinute sumare, cântând muzică populară. Gestul său, precum şi comentariile făcute pe marginea înregistrării, nu au trecut neobservate de către profesorii şi directorul liceului, drept pentru care Andrei Voicu a fost sancţionat scăzându-i-se nota la purtare şi riscând astfel să fie exmatriculat. În cel de-al doilea semestru el a reuşit să obţină nota 10 la purtare, reuşind astfel să ridice media anulă la 6.

Citeşte şi: Un elev a fost exmatriculat pentru o ironie la adresa unei profesoare.

Anul acesta, Andrei Voicu a reuşit să obţină rezultate bune la Examenul de Bacalaureat, contrar aşteptărilor, mai exact  9,55 la istorie, 8,75 la psihologie si 8 la limba si literatura română.

În postarea sa din social-media, Andrei Voicu mărturiseşte că ultimii doi ani au fost un calvar pentru el, şi cere în acelaşi timp demisia directorului liceului, precum şi a câtorva profesori.