Andrew și Tristan Tate nu au voie să părăsească România. Ce pretext au folosit pentru a pleca din țară

Frații Andrew și Tristan Tate au cerut magistraților permisiunea de a părăsi țara, invocând faptul că mama lor are probleme de sănătate. Oamenii legii au respins, însă, cererea lor.

22 dec. 2023, 21:43
Andrew și Tristan Tate nu au voie să părăsească România. Ce pretext au folosit pentru a pleca din țară
Andrew și Tristan Tate nu au voie să părăsească România. Ce pretext au folosit pentru a pleca din țară

Magistrații au respins contestația depusă de avocații lui Andrew și Tristan împotriva măsurii controlului judiciar, potrivit deciziei publicate pe portalul justiției. În fața instanței, cei doi frați britanici au invocat că mama lor a suferit un infarct și vor să o viziteze la spital în Londra.

Citește și: Andrew Tate: „Iubesc România! Sper să rămână o țară creștină, conservatoare. Eu nu plec de aici!”

Andrew și Tristan Tate au vrut să părăsească țara, însă au fost refuzați

Anunțul potrivit căruia Andrew și fratele său, Tristan, vor să plece din România a fost făcut chiar de Cobra Tate, cum mai este cunoscut, pe platforma X.

„Mama mea a suferit un infarct și este în spital. Voi merge mâine dimineață la tribunal pentru a cere o vizită de urgență la Londra”, a fost mesajul lui Andrew Tate. Ulterior cererii sale, după decizia instanței, fostul sportiv a scris: „Statul român a decis că trebuie să fie singură de Crăciun, dacă este în viață”.

Pe 30 decembrie 2022, frații Tate au fost trimiși în judecată de către procurorii DIICOT pentru acuzația de viol și trafic de persoane, însă amândoi neagă aceste fapte. Pe 20 iunie 2023, cei doi frați, precum și Georgiana Naghel și Luana Radu, complicele lor, au fost trimiși în judecată.

În noiembrie 2023, cei doi au primit o relaxare a măsurilor preventive, după ce un judecător a decis că pot părăsi Bucureștiul și județul Ilfov și să circule liber prin țară. Ba mai mult, au avut voie să părăsească și țara, dar doar cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. Această solicitare de a părăsi țara a fost respinsă vineri de Curtea de Apel București.

Infracțiunile pentru care sunt judecați frații Tate: constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată (față de fiecare inculpat în parte au fost reținute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale și, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, instigare la lovire sau alte violențe și lovire sau alte violențe.

Citește și: Piers Morgan, contre dure cu Andrew Tate la Bucureşti. Interviu şocant despre Matrix, închisoare, misoginism şi conspiraţii: „Tu vrei ca femeile să fie sclave!” VIDEO