Andronescu: Legea Educaţiei trebuie modificată, chiar dacă preşedintele a spus să nu o schimbăm

Noul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat luni seara, la România TV, că Legea Educaţiei trebuie modificată, în ciuda a ceea ce a spus preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a afirmat, la ceremonia de învestire de la Palatul Cotroceni, că speră să nu se înceapă cu modificările la Legea educaţiei până când aceasta nu va fi văzută funcţionând.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 19:53
Andronescu: Legea Educaţiei trebuie modificată, chiar dacă preşedintele a spus să nu o schimbăm

„În mod categoric da, chiar dacă domnul preşedinte a spus să nu schimbăm Legea Educaţiei. Şi aş porni o dezbatere publică pe lucrurile care trebuie neapărat să fie modificate pentru că nu au produs efecte favorabile sistemului de învăţământ. Nu sunt de părere că trebuie să radem tot, dar nu trebuie să perseverăm în greşeală. Este un proverb – să greşeşti este omeneşte, să perseverezi în greşeală este diabolic. Nu vreau să fiu diabolică”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu, la emisiunea Ultima Oră, de la România TV, întrebată fiind dacă va modifica Legea educaţiei.

Întrebată despre schimbarea sistemului de ierarhizare a universităţilor, Andronescu a spus că acest sistem „nu prea are documente în spate”, dar a arătat că trebuie să se documenteze pentru a vedea exact cum stau lucrurile. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la ceremonia de depunere a jurământului de către Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei, că speră să nu se înceapă cu modificările la lege până când aceasta nu va fi văzută funcţionând.

„Sper să nu începem cu modificările la lege până când nu o vedem funcţionând”, a mai spus preşedinteleBăsescu.

Ecaterina Andronescu a depus, luni, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei.