Andronescu, PSD: Vrem un nivel minim de salarizare în întreaga Uniune Europeană

Eurocandidatul Ecaterina Andronescu (PSD) a declarat marţi, la Oradea, că un nivel minim de salarizare în întreaga Uniune Europeană ar reduce migraţia şi polarizarea în ţări bogate şi ţări sărace, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
13 mai 2014, 12:35
Andronescu, PSD: Vrem un nivel minim de salarizare în întreaga Uniune Europeană

‘Sperăm ca stânga să câştige şi atunci să ieşim din austeritate. Dumnevoastră aţi accepta la nivelul României să fie salariul minim în Bihor mai mic decât în Prahova? Vi s-ar părea normal? Dacă nu ne gândim la o asemenea abordare, riscăm să avem o Europă extrem de polarizată, cu ţări bogate şi ţări sărace. Ori soluţia este să investim şi în ţările mai sărace, pentru a le aduce bunăstare, şi atunci nu mai apare fenomenul acesta care în primul rând îi nemulţumeşte pe europeni’, a declarat Andronescu, în conferinţă de presă la sediul PSD Bihor.

Ea a amintit, ca exemplu, reacţiile vehemente din presa şi societatea londoneză, la începutul acestui an, privind migraţia care putea să nu aibă limite spre Anglia. Eurocandidatul a precizat că ‘Europa trebuie să fie o uniune de state care să fie cât mai omogene economic’, cu cetăţeni având acelaşi rang şi cu aceleaşi drepturi.

Andronescu a declarat că, dacă vor reuşi să găsească sprijinul necesar, social-democraţii vor încerca să susţină proiecte economice pentru România, astfel încât măcar nivelul minim de trai să fie omogenizat la nivelul UE, în condiţiile în care România are pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 cea mai mică alocare pe cap de locuitor, de 1.000 de euro.

‘Asta înseamnă că nu s-au bătut reprezentanţii noştri suficient de mult, şi aici mă refer la cel mai înalt reprezentant al nostru, fără să-l numesc, pentru ca bugetul alocat României să nu fie la jumătate faţă de bugetul alocat următoarei ţări’, a mai spus Andronescu.