Angajări 2023. Se caută ospătari şi în extrasezon. Ofertă surpriză de la o berărie celebră din Capitală

S-a cam terminat sezonul berii, dar oferta de muncă este consistentă în Bucureşti. La Berăria H, sunt posturi cu 4000 de lei în mână, la care se adaugă alte bonsuri, inclusiv cazare.

15 oct. 2023, 07:07
Angajări 2023. Se caută ospătari şi în extrasezon. Ofertă surpriză de la o berărie celebră din Capitală

Angajări 2023. Berăria H angajează pe posturile de ospătar şi ajutor ospătar. Cazarea gratuită pentru cei din afara Bucureştiului, tichete de masă, bonus din vânzarea restaurantului şi prime de sărbători se numără printre beneficiile oferite de angajator candidaţilor selectaţi pentru aceste posturi.
Angajatorul ofertează candidaţii cu venit net de cel puţin 5.000 de lei lunar, conform anunţului de recrutare consultat de Economica.net, dar nu precizează cât din acest venit e salariul şi cât – beneficiile extrasalariale, anunţă economica.net

Berăria H angajează pe postul de ajutor barman pe salarii 2.800 – 3.000 de lei net lunar, potrivit anunţului de recrutare consultat de economica.net

Angajatorul oferă candidaţilor selectaţi un procent din vânzările restaurantului şi le decontează transportul la lucru. Candidaţii selectaţi vor lucra cinci zile pe săptămână, în două ture.

Angajări 2023. Salarii comparabile cu sezonul estival pe Litoral

Remunerația pentru pozițiile enumerate este în funcție de sarcini și în funcție de timpul petrecut la locul de muncă. Dintre toți trei, chelnerii primesc cel mai puțin. Într-un restaurant cunoscut din Mamaia Nord, potrivit cancan.ro, se oferea pentru un barman-ospătar suma de 4500 sau 5000 de lei net.

Un barman lucrează o zi cu o zi, programul fiind de la 9:00 la 22:00. Se caută și ajutor de bucătar, mai exact, două persoane care să îndeplinească acest ”rol”. Salariul lor este tot 4500 sau 5.000 de lei net, turele fiind de la 8:30 până la 21:30, o zi cu o zi.

Unui spălător de vase i se poate fi o plată netă de 4.000 de lei net, lucrând de la 8:30 la 17:00. Acesta va lucra șase zile din șapte, iar transportul i se poate deconta în limita a 200 de lei pe lună. Pe lângă asta, angajații pot beneficia și de o masă pe zi, dar fără cazare.

Pensii 2024. Guvernul vrea să munceşti până la moarte! Ce bonsul primesc românii care au vechime mai mare de 25 de ani

În schimb, un chelner poate avea un salariu mai mic, de 1900 lei net sau 4500, în funcție de experiența acumulată. Aici are importanță și prestigiul serviciului. ”Barman care să realizeze cele mai bune cocktail-uri și fresh-uri. Ospătar care să se ocupe de preluarea comenzilor și servirea preparatelor către clienți. Ajutor ospătar care să ajute la servirea preparatelor și debarasarea meselor”, apare în anunț, potrivit sursei citate.

Berăria H angajează teamleader call center – departamentul rezervări pe salarii nete de 3.000 – 4.000 de lei lunar. Se califică pentru acest post candidaţii care au experienţă în domeniul call center în poziţii de management, care vorbesc engleza fluent şi au bune abilităţi de comunicare şi de coordonare.

Angajări 2023. Ospătarii, plătiți regește. Țara din Europa în care pot câștiga chiar și 17.000 de euro

În Elveția, ospătarii sunt plătiți regește. Din cauza lipsei de personal, proprietarii unui lanț de restaurante au ales să achite un salariu exorbitant angajaților. Unii dintre ei pot ajunge să încaseze și 17.000 de euro pe lună.

Conform nzz.ch, Michel Péclard și Florian Weber, patronii unui lanț de restaurante, au hotărât să schimbe strategia în cea ce privește plata angajaților. Pentru că în Elveția cererea de ospătari este foarte mare, iar în plin sezon restaurantele se chinuie să găsească personal, cei doi oferă un câștig fabulos. Salariul este în funcție de veniturile restaurantelor, iar angajaților li se oferă un procent din profit. Astfel, aceștia primesc între 7% și 8%, în funcție de cifra de afaceri, fără TVA, ceea ce înseamnă între 8.000 și 12.000 de franci pe lună, iar convertiți în euro de la 8.358 euro până la 12.538 euro pe lună.

Totodată, Michel Péclard a mai precizat, conform contractului, că salariile nu includ și bacșișurile, iar proprietarii garantează un salariu minim de 3.750 de franci pe lună.

Salariul uriaș care se oferă pe șantier: 8 clase sunt suficiente. Ce meseriași sunt la mare preț în România

Muncesc din greu, dar au buzunarele pline. Și în construcții se câștigă bani frumoși. Din cauza deficitului de forță de muncă, salariile celor cu puțină școală le-au depășit pe ale intelectualilor. Cel mai mare salariu îl iau fierarii, tâmplarii și dulgherii.

Deși este o muncă dificilă, fierarii sunt răsplătiți pe măsură. Fără studii superioare, aceștia sunt plătiți la kilogramul de fier beton lucrat. Conform stirileprotv.ro, pe șantier, un muncitor ajunge să primească între 7.000 și 9.000 de lei net, însă sumele cresc pentru cei care lucrează doar pentru fundația unei clădiri. Aici fierul beton este mai gros și efortul mai mare. La fel de bine plătiți sunt și dulgherii.

Se schimbă banii! Când vor ține românii noile bancnote euro în mână și când va deveni Leul istorie

Tot în categoria celor mai bine plătiți muncitori se încadrează și zugravii sau cei care montează gresie și faianță. La final de lună duc acasă cu cel puțin 7.000 de lei. Dacă mai lucrează și pe cont propriu, cum mulți procedează, ajung să câștige și mai mult.

„Salariul minim în domeniu este 4.000 de lei, un tehnician profesionist ajunge să câștige și 7.000 de lei net. Mese la prânz, nu plătesc asta – au ajuns să câștige mai bine decât inginerii – am ingineri care câștigă 4.000 de lei net, un montator de tâmplărie ajunge să câștige 7.000-8.000 de lei net – 8 clase sunt suficiente, să scrie, să citească, mai sunt și care au diplome”, a explicat Ionuț Dincă, manager de companie.