Angajări pe bandă rulantă la stat. Salariile vor fi majorate cu 30%

Guvernul face din nou angajări. De data aceasta este vorba despre Administrația Fondului de Mediu (AFM), care promite și majorări salariale. 

27 iul. 2022, 14:50
Angajări pe bandă rulantă la stat. Salariile vor fi majorate cu 30%

Instituția de stat aflată sub umbrela Ministerului Mediu scoate la concurs 100 de posturi, pentru a face față numărului ridicat de dosare depuse pentru programe precum Casa Verde.

Salariile funcționarilor din cadrul AFM vor fi majorate cu 30%, a asigurat ministrul din partea UDMR, Tanczos Barna.

Ministrul de resort susține că e nevoie de forță de muncă suplimentară, după ce în ultimii cinci ani de zile, AFM nu a fost în stare să implementeze anumite programe.

„Tocmai de aceea, pregătim reorganizarea și ne asumăm decizia de angajare de personal suplimentar pentru că nu se pot cheltui de 10 ori mai mulți bani cu de 10 ori mai puțini oameni.

În coaliție s-a decis că se va susține propunerea de a suplimenta numărul de angajați la AFM.

Vom angaja 100 de persoane în plus, prin concurs, vom majora și salariile cu peste 30%. Pentru funcțiile de execuție, salariile vor fi de 4-5.000 de lei. Instituția a rămas în urmă, în ciuda fondurilor disponibile nu au fost făcute majorări salariale semnificative la AFM de ani de zile”, a asigurat Ministrul Mediului, pentru TVR Info.

 

Marea nemulțumire a lui Tanczos Barna

 

Odată cu noua reorganizare, Tanczos Barna speră ca problemele cu care se confruntă AFM să fie rezolvate. Cea mai mare nemulțumire a oficialului reprezintă incapacitatea instituției de a procesa cele 45.000 de dosare depuse prin programul Casa Verde pentru panouri fotovoltaice. Doar 11.000 de dosare au fost analizate, până în prezent.

Nu doar la AFM se măresc salariile. Guvernul a anunțat în această săptămână și majorarea personalului din Educație.