Angajările la stat vor fi îngheţate! Măsurile prin care Guvernul vrea să scadă cheltuielile

Angajările în instituţiile de stat vor fi suspendate începând cu data de 1 iulie. Guvernul Ciucă a anunţat, luni seară, că are în plan scăderea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, exitând însă câteva excepţii.

23 mai 2022, 22:07
Angajările la stat vor fi îngheţate! Măsurile prin care Guvernul vrea să scadă cheltuielile

Coaliţia de guvernare a decis că angajările la stat vor fi îngheţate, pentru a fi respectate angajamentele privind deficitul bugetar.

„Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

– diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
-suspendarea angajărilor la stat;
-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, se arată într-un comunicat al Guvernului. 

Citeşte şi: Guvernul se pregăteşte pentru o posibilă criză alimentară. Producătorii, procesatorii şi comercianţii, obligaţi să informeze Executivul despre stocurile existente

Angajările la stat vor fi îngheţate. Guvernul anunţă şi noi măsuri sociale de peste un miliard de euro

„Coaliția de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie a.c.”, au mai precizat reprezentanţii Executivului.

Citeşte şi: Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat noul pachet de măsuri sociale și economice: 700 de lei pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei


loading...
Partenerii noștri