Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat noul pachet de măsuri sociale și economice: ajutoare pentru pensionari și rate amânate la bănci. Ce se întâmplă cu bugetarii

Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat noile măsuri sociale și economice pentru populație, în contextul inflației explozive din România.

23 mai 2022, 21:45
Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat noul pachet de măsuri sociale și economice: ajutoare pentru pensionari și rate amânate la bănci. Ce se întâmplă cu bugetarii

Noile măsuri vor fi implementate din această vară, de la 1 iulie. Cetățenii cu pensii sub 2.000 de lei vor primi 700 de lei de la stat.

Astfel, în România, puțini vor fi pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei. De asemenea, au mai fost anunțate măsuri pentru bugetari și pentru românii cu rate în bănci.

În plus, Guvernul Ciucă s-a angajat să înghețe angajările în sistemul public, pentru a eficientiza gestionarea bugetului național.

 

Angajamentul Guvernului Nicolae Ciucă

 

Iată mesajul postat de Guvernul României, luni seara, pe pagina oficială de Facebook.

„Coaliția de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie a.c.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;

-suspendarea angajărilor la stat;

-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, a transmis Guvernul României, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

Măsuri pentru pensionarii cu venituri de 2.000 de lei nu au fost anunțate, nici măcar ajustarea cu rata inflației, aspect care ar putea declanșa dezbateri aprinse în următoarele săptămâni.


loading...
Partenerii noștri