Angajata unei case de ajutor reciproc, reţinută pentru că ar fi înşelat aproape 400 de clienţi cu peste 3 milioane de lei

O femeie din Alba, angajată a sucursalei din Abrud a unei case de ajutor reciproc, a fost reţinută, vineri, de către poliţişti, fiind acuzată de delapidare, fals şi abuz în serviciu după ce ar fi înşelat aproape 400 de clienţi însuşindu-şi banii acestora, prejudiciul fiind de peste 3 milioane de lei. Anchetatorii spun că femeia ar fi câştigat încrederea membrilor casei de ajutor reciproc prin serviabilitate exagerată, cu scopul de a opera în conturile acestora, fără acordul lor.

RomaniaTV.net
25 aug. 2017, 11:40
Angajata unei case de ajutor reciproc, reţinută pentru că ar fi înşelat aproape 400 de clienţi cu peste 3 milioane de lei

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au desfăşurat trei percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale, într-un dosar penal ce vizează fapte de delapidare, fals şi abuz în serviciu, cu un prejudiciu de peste 3.000.000 lei, ce ar fi fost comise de două angajate ale Casei de Ajutor Reciproc Teiuş – Sucursala Abrud.

Oamenii legii au ridicat documente de evidenţă contabilă care ar dovedi infracţiunile cercetate în acest caz.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au reţinut-o pe una dintre angajate, o femeie în vârstă de 60 de ani, din Abrud, care este cercetată pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Anchetatorii spun că în perioada 2010 – 2017, în calitate de angajată a C.A.R. Credit Teiuş – Sucursala Abrud, ar fi câştigat încrederea membrilor casei de ajutor reciproc prin serviabilitate exagerată, în scopul de a opera în conturile acestora, fără acordul lor.

Mai mult, folosindu-se de documente întocmite în fals, aceasta ar fi încheiat contracte de împrumut, pe numele membrilor CAR, fără acordul sau cunoştinţa acestora, şi-ar fi însuşit sumele de bani, aferente contractelor şi ar fi efectuat retrageri de numerar din fondul social al mai multor membri.

Prejudiciul total estimat este de 3.220.000 lei, cauzat prin încheierea, în fals, a 374 de contracte.

În acelaşi dosar penal este cercetată pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave o altă angajată a sucursalei în vârstă de 32 de ani, din Abrud, care, în calitate de angajată a aceleiaşi case de ajutor reciproc nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu şi nu a verificat modul de întocmire al contractelor.