Angajaţi ai tabloidului britanic The Sun, arestaţi în ancheta privind mituirea unor oficiali

Poliţia britanică a arestat sâmbătă cinci angajaţi ai celui mai vândut tabloid din Marea Britanie, The Sun, împreună cu alte trei persoane, în cadrul presupusei afaceri de mituire a unor oficiali din poliţie şi apărare, informează compania-mamă News Corporation, citată de Reuters şi Associated Press.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 12:51
Angajaţi ai tabloidului britanic The Sun, arestaţi în ancheta privind mituirea unor oficiali

”Ofiţerii din ‘Metropolitan Police Service (MPS) au arestat în cadrul ‘Operaţiunii Elveden’ cinci angajaţi ai ziarului The Sun. Au avut loc percheziţii la locuinţele şi birourile celor arestaţi”, a declarat News Corporation într-un comunicat, citat de Reuters.

Poliţia a declarat în dimineaţa zilei de sâmbătă că a arestat opt persoane, ca parte a investigaţiilor privind practicile de culegere ilegală de informaţii, printre care şi plăţi acordate unor poliţişti.

Operaţiunea Elveden investighează acuzaţiile potrivit cărora jurnalişti ar fi plătit ofiţeri de poliţie în schimbul unor informaţii confidenţiale din interior despre viitoare acţiuni.

Potrivit AP, tabloidul a fost considerat mult timp ”bijuteria coroanei” a imperiului media britanic al lui Rupert Murdoch.

Un ofiţer de poliţie, o angajată a Ministerului Apărării şi un angajat de 36 de ani al forţelor armate au fost de asemenea arestaţi în urma unei descinderi de sâmbătă dimineaţa.

Poliţia Metropolitană din Londra a declarat că toate cele opt persoane sunt interogate şi a confirmat că au fost reţinute în urma unor informaţii furnizate poliţiei de Comitetul de gestionare a standardelor al News Corp.

Comitetul ”va continua să se asigure că se fac toţi paşii corespunzători pentru a proteja privilegiul jurnalistic legitim şi sursele, informaţia privată sau personală şi confidenţialitatea legală”, a afirmat News Corp în comunicat, citat de AP.

Poliţia a precizat că ancheta este parte dintr-o serie de investigaţii declanşate de scandalul interceptărilor telefonice ale tabloidului în Marea Britanie.