Angajaţi din cadrul Poliţiei Sibiu au încins grătarele de praznicul Sf. Gheorghe. Directoarea adjunctă, printre cei 20 de participanţi

Mai mulți angajați ai Centrului Chinologic din Sibiu, din cadrul Poliției Române, au sărbătorit la un grătar ziua de Sfântul Gheorghe, încălcând, astfel, ordonanțele militare care interzic astfel de evenimente. La petrecere a participat inclusiv directoarea adjunctă a instituției, Alina Maria Radu, scrie Libertatea.ro.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 07:28

Petrecerea a avut loc în data de 23 aprilie. Într-o filmare ajunsă în posesia Libertatea, se văd aproximativ 20 de persoane, așezate la mai multe mese. La una dintre ele stau cel puțin șapte oameni, încălcând, astfel, măsura distanţării. Pe o altă masă este așezat un bufet suedez de unde petrecăreţii merg să își ia mâncare. În imagini apare inclusiv un bărbat cu șorț, care se plimbă între grătar și mese.

Directorul Școlii de Poliție Sibiu (Centrul Chinologic Sibiu), Radu Alina, cu nonșalanță, a sfidat și încălcat prevederilor legale în vigoare pe perioada stării de urgență, prin participarea alături de alți subordonați, la sfârșitul lunii aprilie (mai exact în data de 23.04.2020, cu ocazia sărbătoririi Sf. Gheorghe) la un eveniment ce a avut loc chiar în incinta unității”, este mesajul ce însoțește clipurile video intrate în posesia publicaţiei citate.

Citeşte şi Scandal la un centru de carantină din Galaţi: „Vreau să mănânc mâncare sănătoasă, nu lături de pe jos”

Directoarea adjunctă a refuzat, însă, să comenteze imaginile, dar a recunoscut că respectiva petrecere a avut loc. Aceasta a ţinut să precizeze doar că evenimentul „era totuși în incinta unei unități”. 

IGPR a declanșat o anchetă în acest caz, potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan. „Inspectorul General al Poliției Române a dispus încă de săptămâna trecută efectuarea de verificări la Centrul Chinologic din Sibiu, prin Direcția de Control Intern, fiind vizate toate persoanele care au participat la această activitate”, a  precizat purtătorul de cuvânt pentru Libertatea.

Întregul material filmat, aici.