Angajaţii de la Hidroserv Porţile de Fier protestează în faţa sediului sucursalei

Salariaţii de la Hidroserv "Porţile de Fier" au declanşat vineri un protest în faţa sediului sucursalei societăţii Hidroelectrica din municipiul Drobeta Turnu Severin.

28 feb. 2014, 13:14
Angajaţii de la Hidroserv Porţile de Fier protestează în faţa sediului sucursalei

Liderul sindicaliştilor de la Hidroserv „Porţile de Fier”, Cristinel Popescu, a declarat că s-a luat decizia ieşirii în stradă din cauza nemulţumirilor generate de lipsa comenzilor pentru lucrări de mentenanţă la centralele electrice din judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin şi de tergiversarea de către administraţie a semnării contractului colectiv de muncă, potrivit Agerpres.

„Nu mai putem suporta indiferenţa conducerilor Hidroserv şi Hidroelectrica în ce ne priveşte. Au fost disponibilizaţi datorită managementului defectuos peste 200 de salariaţi. În loc să se identifice soluţii pentru gestionarea corectă a programelor de reparaţii a echipamentelor hidrocentralelor din zona de sud-vest a României s-a preferat să se adopte măsuri ineficiente care au dus ambele entităţi economice în colaps economic. Nu mai putem tolera această situaţie”, a precizat Cristinel Popescu.

El a fost de părere că blocarea vânzării pe Bursă a acţiunilor Hidroelectrica şi reintroducerea acesteia în insolvenţă a fost, totuşi, o iniţiativă bună, întrucât a oprit vânzarea pe bucăţi, la preţuri scăzute, unor persoane dubioase, interesate să falimenteze compania, să o distrugă.

Potrivit liderului sindical, Hidroelectrica a reintrat în această săptămână în insolvenţă prin acţiunile judecătoreşti formulate în instanţe de mai mulţi traderi de energie care au câştigat recursurile împotriva deciziei fostului administrator judiciar al companiei, Remus Borza, de a nu le recunoaşte creanţele, lucru care, într-un fel, le-a dat speranţe salariaţilor de la Hidroserv „Porţile de Fier” că vor putea salva mai ales infrastructura energetică de pe Dunăre – Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II, a căror funcţionare la parametrii instalaţi este pusă în pericol de programele vulnerabile de investiţi, întreţinere şi reparaţii.

„Evident, noi nu am fost şi nu vom fi de acord niciodată cu acţiunile şi contractele încheiate cu „băieţii deştepţi din economia românească”. Este şi motivul pentru care vom propune conducerii un program de revitalizare a activităţii”, a concluzionat Cristinel Popescu.

Hidroelectrica a fost în insolvenţă în perioada iunie 2012-iunie 2013, iar în iunie 2014 ar fi urmat să fie listată la bursele din Bucureşti şi Londra, dar din cauza insolvenţei aceasta nu mai este posibilă.