Angajaţii din Bulgaria nu vor să stea degeaba. Cu ce se ocupă cei aflaţi în şomaj tehnic

Pandemia de coronavirus a creat probleme și a afectat toate țările din Europa. Nici Bulgaria nu a scăpat, atfel că autoritățile au decis ca magazinele, școlile, universităţile şi spaţiile publice să fie închise, în încercarea de a încetini răspândirea noului coronavirus.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 13:19
Angajaţii din Bulgaria nu vor să stea degeaba. Cu ce se ocupă cei aflaţi în şomaj tehnic

Până acum, în această țară au fost înregistrate 8 decese. La fel ca în România, pandemia a blocat mai multe sectoare de activitate economică. Cu toate acestea, unii au găsit soluții ingenioase pentru a-și păstra locurile de muncă.

Informaticienii bulgari, trimiși în şomaj tehnic, vor crea gratuit, pentru spitalele publice din ţara lor, aplicaţii digitale pentru a îmbunătăţi procedura de internare a pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus, salvându-şi în acelaşi timp locurile de muncă, au anunţat Guvernul şi directorii unor companii din Bulgaria, a relatat marţi AFP.

Citește și: Preşedintele Gaz Metan Mediaş: „Azi depunem cererea prin care tot personalul de la Gaz Metan intră în şomaj tehnic, în frunte cu mine”

Astfel, mai multe companii bulgare au semnat un acord cu Guvernul de la Sofia pentru a lucra gratuit în vederea dotării cu instrumente digitale a spitalelor naţionale, unele dintre cele mai slab echipate din Europa.

Informaticienii bulgari vor să creeze un registru digital al persoanelor contaminate cu Covid-19 şi al paturilor disponibile din spitale, o platformă de eliberare de reţete medicale online şi să digitalizeze dosarele pacienţilor.