Angajaţii din HoReCa protestează la Timişoara! „Trebuie să trăim cu acest virus şi să câştigăm războiul supravieţuirii”

Reprezentanţii industriei HoReCa din Timişoara au ieşit în seara de vineri, în Piaţa Operei, pentru a protesta, în urma măsurilor luate în timpul pandemiei COVID.  Mai exact aceştia protestează împotriva măsurii care îi obligă să deschidă sau închidă restaurantele în funcţie de rata de infectare din localitate.

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 14:39
Angajaţii din HoReCa protestează la Timişoara! „Trebuie să trăim cu acest virus şi să câştigăm războiul supravieţuirii”

Pe pancartele reprezentanţilor HoReCa au fost afişate mesaje precum „Contăm doar când votăm?”, „Omorâți o tradiție doar din intuiție”, „La desert servim faliment” sau „Suntem 400.000. Contează?”.

Citeşte şi: Bărbat împuşcat MORTAL la un protest în SUA. Suspectul acuzat de OMOR lucrează la o televiziune – VIDEO

Conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) de joi, 15 octombrie, reprezentanții HORECA din Timiș pot deschide localurile la o capacitate de 50 la sută (în intervalul orar 06.00-23.00) dacă incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori, sau la 30 la sută din capacitate (în intervalul orar 06.00-23.00) dacă rata de infectare este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.

Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Timiș, este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori. Rata de infectare cu Covid-19 în Timișoara, conform CJSU, era joi, 15 octombrie, de 2,25 la mia de locuitori.

Reprezentanții HORECA cer ca limita de 1,5 sau 3 la mie să nu se aplice la restaurante și cafenele, la fel cum nu se aplică în alte sectoare de industrie.

„Nu distrugeți antreprenoriatul local și comunitatea. Trebuie să trăim cu acest virus și să câștigăm războiul supraviețuirii! Doar să ne respectăm și să nu mai fim mințiți!”, transmit cei de la HORECA, conform TION.