Angajaţii Facebook, sătui de bine: Mâncare multă, şedinţe puţine şi privilegiul de a fi tu însuţi

Angajaţii celei mai mari reţele sociale din lume, Facebook, se plâng de condiţiile "intolerabile" în care muncesc. Oricât de straniu ar părea, ei sunt nemulţumiţi în special de abundenţa mâncării gratuite de care beneficiază, de încrederea "excesivă" faţă de angajaţi, manifestată de Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei sociale, şi de libertatea care le este acordată, potrivit platformei electronice Newsru.

RomaniaTV.net
19 iun. 2013, 12:14
Angajaţii Facebook, sătui de bine: Mâncare multă, şedinţe puţine şi privilegiul de a fi tu însuţi

Ei şi-au expus nemulţumirile în pagina serviciului Quora, unde utilizatorii fac schimb de cunoştinţe şi opinii pe un anumit subiect, prin intermediul unor întrebări. Întrebarea pusă era: „Cel mai rău lucru cu care v-aţi confruntat lucrând la Facebook?”…

Una din cele mai frecvente plângeri se referă la hrana din belşug, oferită gratuit de companie angajaţilor săi. „Cea mai mare problemă a mea a fost că aveam doar un singur stomac pentru toate produsele alimentare„, a scris un inginer software Jing Yang, care a făcut un stagiu la companie.

Inginerul Philip Su enumeră şi el pe blogul său opulenţa de hrană ca una din deficienţe. „Micul dejun, prânz şi cina. Şi totul gratis, pregătit de bucătari titraţi. Prea multă varietate… Salate, aperitive, deserturi, hrană vegetariană, cereale integrale, alimente organice, kebab, îngheţată, sucuri proaspete. Pentru mine, ca o persoană care nu se poate controla, a fost un dezastru”, se plânge el.

După cum s-a dovedit, personalului Facebook nu-i place, de asemenea, că la locul de muncă nu există niciun fel de reguli stricte.”Toţi sunt încurajaţi să fie ei înşişi„, a scris un utilizator, care a dorit să rămână anonim. „Pentru mulţi locul de muncă este un zid între viaţa personală şi calităţile profesionale, dar, aici, nu este nimic de genul ăsta, ceea ce duce uneori la situaţii incomode”, a mai scris autorul anonim.

Printre cele mai populare modalităţi de divertisment în rândul personalului, el a numit jocul „literbol”, în care participanţii concurează pentru a vedea cine bea mai multă bere.