Angajaţii Federaţiei Române de Judo, ţinta ameninţărilor în urma articolelor din GSP: "Vă rupem dinţii cu tot cu centurile voastre"

Publicat: Marţi, 11 Decembrie 2018 14:36 // Actualizat: Marţi, 11 Decembrie 2018 14:36 // Sursa: romaniatv.net

Angajații Federației Române de Judo sunt ținta amenințărilor după ce Gazeta Sporturilor a publicat, în ultimul an, 33 de articole despre problemele din judo.

Iată unul dintre mesajele de ameninţare primite de angajaţii Federaţiei Române de Judo:

"Dacă se dovedesc a fi reale acuzaţiile copilelor, o să ştergem cu voi pe jos şi o să vă smulgem unghiile din carne, criminalilor! Noaptea, în loc închis, să nu vă audă nimeni. Vă rupem dinţii, cu tot cu centurile voastre de bătăuşi jegoşi. Vedem noi"

Angajaţii Federaţiei Române de Judo au depus o plângere la Poliţie, în urma acestor ameninţări.

Eduard Zgorcea, inspector de specialite departamentul internaţional la Federaţia Română de Judo, a vorbit la Realitatea TV despre ameninţările primite.

"Am fost sunaţi pe telefonul fix al Federaţiei Române de Judo, ni se cerea să se vorbească cu domnul profesor Florin Bercean, într-un mod destul de agresiv, jignitor. L-am rugat pe cel care a sunat să se prezinte, să vorbească frumos, dar sub niciun chip nu a vrut, motiv pentru care am fost nevoit să îi închid telefonul. Iar în timpul competiţiei de la Bucureşti, în timpul Campionatului European, am primit un mesaj pe mailul oficial al Federaţiei, mail la care au acces şi colegii mei, unde eram ameninţaţi că ne vor aştepta noaptea, să ne smulgă unghiile, să ne scoată dinţii, în loc închis unde nimeni să nu ne audă. Motiv pentru care am luat decizia de a depune o plângere penală, decizie pe care am pus-o astăzi în practică. Motivul pentru care am primit aceste ameninţări cred că e legat de o campanie dusă de un trust de presă în care sunt prezentate anumite aspecte din judo-ul românesc", a spus Zgorcea.

Despre campania lansată împotriva Federației Române de Judo a vorbit recent și președintele acesteia, Cozmin Gușă.

"Cătălin Tolontan încearcă să defăimeze antrenorii și sportivii care au adus României nenumărate medalii la competițiile naționale și internaționale", a declarat Gușă.

Reacția a venit după ce pe tolo.ro a apărut o așa-zisă anchetă potrivit căreia unele judoka ar fi fost bătute de antrenori. Președintele Federației a dezmințit afirmațiile lui Tolontan.

Cătălin Tolontan a cerut anchete din partea Comitetului Olimpic Român şi a MTS după dezvăluirile apărute în GSP.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cătălin Tolontan Cozmin Guşă federatia Romnaa de judo judo tolo.ro
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H