Angajaţii IBM au la dispoziţie două luni să se vaccineze. Cei care refuză vor fi suspendaţi şi nu-şi vor mai primi salariile

IBM a anunţat că le va impune tuturor angajaţilor din Statele Unite să se vaccineze împotriva Covid-19 până pe 8 decembrie, iar în caz contrar îi va suspenda fără plată.

08 oct. 2021, 09:01
Angajaţii IBM au la dispoziţie două luni să se vaccineze. Cei care refuză vor fi suspendaţi şi nu-şi vor mai primi salariile

Măsura luată de conducerea IBM survine în urma ordinului de luna trecută al preşedintelui Biden va toţi angajaţii federali şi cei ai contractorilor să fie vaccinaţi, cu câteva excepţii. Angajatorii privaţi cu cel puţin 100 de angajaţi trebie să le ceară fie să se vaccineze fie să fie testaţi săptămânal.

IBM, care este contractor federal, are zeci de mii de angajaţi în Statele Unite. „În calitate de antreprenor federal, este un imperativ în afaceri pentru IBM să respecte cerinţa preşedintelui Biden„, arată compania, într-un comunicat preluat de CNBC.

Compania anunţase anterior că va permite revenirea la birourile sale americane doar a angajaţilor complet vaccinaţi.

Citeşte şi Vaccinare obligatorie pentru toţi angajaţii din sectorul public, în Slovenia. Cine nu se conformează va fi dat afară în cinci zile

Spre deosebire de politica altor mari companii americane, IBM nu merge până concedierea angajaţilor care refuză vaccinarea. Spre exemplu, United Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene americane, a anunţat săptămâna trecută că va concedia aproape 600 de angajaţi care au decis să nu se vaccineze.

Din păcate, pentru cei 1% dintre angajaţii care au decis să nu se vaccineze vom demara procedura de despărţire de companie conform politicii noastre”, se arăta într-un comunicat.

Citeşte şi OMS nu vrea vaccinare obligatorie împotriva COVID-19. „Este împotriva oricărui tip de vaccinare obligatorie”