Angajaţii IKEA, ajutor financiar imens pe perioada crizei. În plus, reduceri duble la produsele cumpărate

Compania nu a oferit o serie de detalii despre suma pe care un angajat o poate primi şi care este limita până la care se pot depune solicitări de ajutor, dar fondul este de 10 milioane de euro.

10 nov. 2022, 15:31
Angajaţii IKEA, ajutor financiar imens pe perioada crizei. În plus, reduceri duble la produsele cumpărate

Ikea, cel mai mare retailer de mobilier din lume, a decis să lanseze un fond social cu o valoare de 10 milioane de euro şi de asemenea să ofere angajaţilor reduceri mai mari de preţuri la achiziţiile din magazine, în ideea de a-şi ajuta salariaţii să facă faţă creşterii costului vieţii, transmite Reuters.

Ingka Group, care deţine cea mai mare parte a magazinelor Ikea, inclusiv cele din Europa, principala piaţă a grupului, a precizat că fondul social îi va sprijini pe angajaţii care se confruntă cu cele mai mari dificultăţi financiare pe parcursul anului fiscal care se va încheia în luna august 2023.

Premierul Nicolae Ciucă, vestea aşteptată de milioane de români: Voucherele de 250 de lei se dau şi în 2023
„Fiecare ţară din cadrul Ingka Group va oferi sprijin angajaţilor care ar putea avea nevoie de asistenţă financiară, de exemplu, pentru a-şi plăti facturile la electricitate sau costurile pentru locuinţă”, a informat compania suedeză într-un comunicat de presă publicat joi.

Cu toate acestea, compania nu a oferit o serie de detalii importante, precum care este suma pe care un angajat o poate primi şi care este limita până la care se pot depune solicitări de ajutor.

De asemenea, firma care are aproximativ 170.000 de angajaţi în 31 de ţări a informat că va dubla reducerile de preţuri, până la 30%, oferite salariaţilor la cumpărarea de alimente de la restaurantele din cadrul magazinelor Ikea, precum şi pentru mai mult de 2.000 de produse care permit realizarea de economii la energie precum becuri.

Black friday eMAG. Vor exista UN MILION de reduceri în acest an. Topul gadgeturilor vândute la preţ de chilipir

„Criza costului vieţii afectează în mod serios foarte mulţi oameni. Vrem să fim în măsură să ne sprijinim angajaţii în această perioadă”, a informat retailerul. Companiile din întreaga Europă au început să implementeze măsuri pentru a-şi ajuta angajaţii să facă faţă costurilor la alimente şi energie pe parcursul iernii.

Grupul suedez Ingka este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care deţin şi operează Ikea în baza unor acorduri de franciză cu Inter Ikea Systems BV. Grupul Ingka are trei domenii de activitate: Ikea Retail, Ingka Investments şi Ingka Centre. Grupul Ingka este un partener strategic în sistemul de franciză Ikea, operând 378 de magazine Ikea în 30 de ţări.