Premierul Nicolae Ciucă, vestea aşteptată de milioane de români: Voucherele de 250 de lei se dau şi în 2023

Premierul menționează că măsurile din programul Sprijin pentru România vor continua în anul viitor. Nicolae Ciucă a spus, de asemenea, că există angajamentul ca pensiile să crească în limita inflaţiei.

10 nov. 2022, 15:16
Premierul Nicolae Ciucă, vestea aşteptată de milioane de români: Voucherele de 250 de lei se dau şi în 2023

Nicolae Ciucă promite vouchere şi anul viitor. Bugetul de stat încă nu este aprobat de Parlament pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe. El spune că măsurile sociale vor fi aplicate și în 2023: „Cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor”.

„Ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede posibil, la sfârșitul lunii octombrie, nu am reușit acest lucru pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe, ori fiecare minister trebuie să își asigure proiectarea bugetului și încărcarea datelor pe programe. Vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, așa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament”, spune Nicolae Ciucă.

Vouchere de vacanţă. Ministrul Turismului anunţă buget uriaş pentru tichetele de vacanţă

Premierul Nicolae Ciucă menționează că măsurile din programul Sprijin pentru România vor continua în anul viitor. „Valoarea pensiilor și a salariului minim urmează să fie decise în funcție de datele finale. În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflației, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii și de asemenea să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile. Ca atare, măsurile pe care le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor și vom găsi și alte soluții pentru a putea să-i sprijinim”, încheie premierul Nicolae Ciucă.

Vouchere de 1000 de lei. Românii primesc banii pe card pentru facturile din lunile ianuarie-aprilie 2023

 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloş a explicat, miercuri, că noile măsuri care vor fi adăugate la capitolul Repower EU, prezentate marţi de Comisia Europeană, sunt în limita a 10% din bugetul alocat fiecărui stat membru al UE şi anume în cazul României este vorba de suma de 2,4 miliarde euro.

Romanii care beneficiază de vouchere sociale de 250 lei primesc o veste buna înainte de Sărbători.

Autorităţile au anunţat că se va grăbi procesul de virare a tranşei a patra, astfel încât banii să ajungă înainte de Sărbatori. „O veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.

Graficul de virare pentru tranşa a 4-a de bani pe cardurile sociale
Emitere:

– Actualizarea listelor de beneficiari de către MMSS și verificarea de către ANAF: 05.12.2022-09.12.2022

– Prelucrarea datelor de către CN Poșta Română și transmiterea către direcțiile regionale 05.12.2022-09.12.2022

Distribuire:

– Permanent în funcție de lista actualizată a beneficiarilor

Încărcare:

– 12.12.2022-16.12.2022.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.