Angajaţii Morgan Stanley, ameninţaţi cu concedierea dacă nu renunţă la telemuncă. „Dacă poţi merge la restaurant, poţi intra şi în birou”

CEO-ul Morgan Stanley, una dintre băncile de investiții de top de pe Wall Street, are un mesaj ferm pentru angajați în birourile sale din New York. Aceştia trebuie să se întoarcă la muncă în această toamnă.

17 iun. 2021, 14:26
Angajaţii Morgan Stanley, ameninţaţi cu concedierea dacă nu renunţă la telemuncă. „Dacă poţi merge la restaurant, poţi intra şi în birou”

James Gorman, şeful Morgan Stanley, a declarat la o conferință de investiții, ţinută la începutul acestei săptămâni, că este timpul ca lucrătorii băncii din New York să se întoarcă la birou, acum, că mai tot mulți oameni sunt vaccinați împotriva Covid-19 și viața revine încet la normal. „Dacă poți merge la un restaurant din New York, poți intra în birou. Și te dorim în birou„, a spus Gorman.

Acesta a mai afirmat că mulți angajați ai Morgan Stanley au început deja să se întoarcă la sediul firmei Times Square pentru câteva zile pe săptămână, dar odată cu sfârşitul varii majoritatea lucrătorilor din New York vor trebui să renunţa la Zoom și să meargă în mod regulat cu metroul la birou.

„Până la Ziua Muncii (n.r.  – 6 septembrie, în SUA), voi fi foarte dezamăgit dacă oamenii nu-și vor găsi drumul spre birouri și, dacă nu, atunci vom purta un alt tip de conversație”, a spus el. El a averizat chiar cu concedierea celor care vor continua să lucreze de la distanță. „Dacă vrei să primești salariu din New York. Nu poţi să stai în Colorado și să fi plătit ca și cum ai munci în New York. Îmi pare rău, dar asta nu funcționează”, a adăugat Gorman, citat de CNN.

Citeşte şi Directorul Morgan Stanley a devenit cel mai bine plătit bancher de pe Wall Street, cu 33 milioane de dolari în 2020. Acum 10 ani banca declanşa marea criză şi era în pragul falimentului, fiind salvată cu banii americanului de rând

Totuşi, el a menţionat că politica nu va fi „dictatorială”, menționând că mulți părinți care lucrează încă trebuie să fie acasă cu copii, dacă aceştia nu sunt la școală sau în tabere.

James Gorman mai speră că majoritatea angajaţilor Morgan Stanley care se întorc la birou vor fi vaccinați, spunând că „peste 90%” dintre aceştia au fost deja imunizaţi, așteptându-se ca acest procent să ajungă în cele din urmă la 98% la 99%.

Citeşte şi Taxiurile zburătoare vor deveni realitate în patru ani. Hyundai anunţă punerea lor în funcţiune în 2025