Angajaţii NASA vor lucra de acasă în timp ce Disneyland Paris primeşte încă vizitatori după ce un angajat are coronavirus

NASA a anunţat duminică seara că toţi angajaţii vor lucra de acasă după ce unul dintre colegi a fost diagnosticat cu coronavirus, însă acest lucru nu s-a întâmplat şi la parcul Disneyland Paris, care a ramas în continuare deschis după ce unul din angajaţi a fost bagat în carantină pentru că are coronavirus. 

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 12:49
Angajaţii NASA vor lucra de acasă în timp ce Disneyland Paris primeşte încă vizitatori după ce un angajat are coronavirus

Pe 9 martie, Centrul de cercetare Ames al NASA, din California, a deis ca angajații să lucreze de acasă până la o notificare ulterioară, după ce un muncitor a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

„Credem că expunerea la centru a fost limitată, dar din abundență. Centrul de Cercetare Ames va trece temporar la o stare de carantină obligatorie până la o notificare ulterioară”, a spus agenția într-o declarație.

Îndrumările suplimentare vor fi furnizate angajaților care nu au echipament pentru a lucra de acasă sau care lucrează în laboratoare sau în alte instalații care necesită echipamente tehnice similare, potrivit declarației. Numai personalului esențial li se va permite accesul la instalație pentru a proteja viața, proprietatea și funcțiile critice ale misiunii, a informat un afiliat CBS News.

Instituţia, situată la Moffett Field, în California, este unul dintre cele zece centre de câmp NASA. Conduce cercetare și dezvoltare în domeniul aeronauticii, tehnologiei de explorare și științei.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Primul spital care eliberează un etaj întreg pentru pacienţii infectaţi

În acelaşi timp, un angajat de la Disneyland Paris a fost diagnosticat cu coronavirus în urma testului, însă parcul de distracţii este în continuare deschis vizitelor, iar restul angajaţilor se prezintă la muncă.

Oficialii parcului au declarat că se iau măsuri pentru prevenirea împărtăşirii virusului, astfel că autorităţile se ocupă să păstreze distanţa dintre vizitatori atunci când stau la coadă şi le pun la dispoziţie provizii de gel dezinfectant pe bază de alcool. 

Un purtător de cuvânt susţine că angajatul diagnosticat cu coronavirus a lucrat în spate şi nu a avut contact cu vizitatorii pentru că a lucrat în ture de noapte, iar înainte de a fi testat pozitiv acesta se afla în concediu medical. De asemenea, trei persoane se află acum în carantină pentru că au fost apropiate de angajat, iar ceilalţi colegi sunt acum testaţi pentru a vedea dacă au luat virusul. 

Citeşte şi: Cinci persoane care au intrat în contact cu pacienta confirmată cu coronavirus din Mureş au fost identificate

Parcul Disneyland din Tokyo a fost anterior închis din cauza temerilor împotriva coronavirusului în Japonia, în timp ce parcul din Shanghai a fost închis încă din 25 ianuarie, dar acum este parțial redeschis.

Walt Disney World din Florida a spus că pune în aplicare „măsuri preventive”, inclusiv accesul rutine de curățare clar definite. „Prioritatea este să facem tot ce putem pentru a încetini transmiterea virusului”, au spus autorităţile.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut până la 114 state în California, duminică, inclusiv doi pasageri la bordul navei de croazieră Grand Princess, care au dat rezultate pozitive cu două zile mai devreme.

La nivel global, peste 110.000 de persoane au fost infectate de virus și peste 3.800 au murit, potrivit unui raport al Reuters din anunțurile guvernamentale.