CORONAVIRUS. Primul spital care eliberează un etaj întreg pentru pacienţii infectaţi

Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București a decis să elibereze un etaj întreg pentru pacienţii cu coronavirus, după ce a pregătut 57 de paturi pentru aceştia într-un alt pavilion, a declarat medicul Emilian Ioan Imbri, managerul spitalului.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 09:18
CORONAVIRUS. Primul spital care eliberează un etaj întreg pentru pacienţii infectaţi
Spitalul Victor Babeș este primul din România care anunță că eliberează un etaj întreg pentru pacienții cu coronavirus.
 
Citeşte şi: Suspiciuni de coronavirus la Guvern. Anchetă epidemiologică la Palatul Victoria
 
În România au fost confirmate până acum 15 cazuri de infectare cu coronavirus, patru cazuri de infectare fiind anunțate sâmbătă, când a fost confirmat și primul pacient bolnav în Capitală. Dintre cei 15 români care au contactat virusul, cinci au fost deja declarați vindecați și au fost externați. Toți pacienții internați au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție, potrivit autorităților.
 
Coronavirus, situaţia în România

Citeşte şi: Studentă suspectă de coronavirus la Bucureşti. A fost luată cu izoleta din Regie şi dusă la Matei Balş pentru investigaţii
 
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat luni faptul că, până în prezent, în România, se află în carantină instituţionalizată 27 de persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul din China, în timp ce alte 12.789 de persoane se află în izolare la domiciliu subt monitorizare medicală.

În cursul zilei de duminică au fost înregistrate 107 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 917 la linia Telverde (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Până la data de 8 martie, au fost raportate 9.161 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit, precizează sursa citată.