Angajaţii Primăriei din Sibiu au de returnat un milion de euro

Banii reprezintă sumele încasate drept sporuri speciale în anul 2010. Decizia a fost luată în urma unui audit al Curţii de Conturi Sibiu. Primarul oraşului, Klaus Johannis, are personal de restituit aproape 10.000 de lei, bani din care susţine că şi-ar fi cumpărat... cravate.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 15:07
Angajaţii Primăriei din Sibiu au de returnat un milion de euro

Fiecare din cei 700 de angajaţi ai Primăriei Sibiu a primit în decursul anului trecut aproximativ 6.000 de lei sub formă de drepturi de natură salarială. Inspectorii Curţii de Conturi spun însă că sumele au fost acordate ilegal.

Pentru muncă în condiţii de stres, îmbrăcăminte, medicamente sau hrană, fiecare angajat al primăriei sibiene a încasat 500 lei lunar.

Primarul Sibiului are şi el de restituit aproape  10.000 de lei, bani pe care spune că îi va înapoia doar daca va fi dat în judecată.

Reprezentantii primăriei susţin că aceste sume nu reprezintă drepturi salariale şi au fost acordate în baza unei sentinţe judecătoreşti.

“Primăria Sibiu a acordat aceste sume în baza unei hotărâri judecătoreşti obţinute în anul 2005 care specifică în mod clar că nu este vorba despre drepturi salariale, ci este vorba despre nişte drepturi speciale, cuantumul acestora este unul modic şi oricum fără aceste drepturi speciale, majoritatea angajaţilor Primăriei câştiga sub 700 lei”, a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei din Sibiu.

Primăria va contesta raportul Curţii de Conturi, iar angajaţii speră să nu fie nevoiţi să restituie banii primiţi anul trecut.