Angajaţii primăriei din Slobozia, prinşi pe Netflix în timpul programului. Edilul le-a interzis accesul la toate site-urile care nu au treabă cu fişa postului!

La o inspecţie în baza de date informatică a Primăriei Slobozia (reședința de județ din Ialomița) a scos la iveală faptul că funcționarii instituției urmăreau seriale pe Netflix sau stăteau cu orele pe rețelele de socializare.

15 iun. 2021, 15:59
Angajaţii primăriei din Slobozia, prinşi pe Netflix în timpul programului. Edilul le-a interzis accesul la toate site-urile care nu au treabă cu fişa postului!

Angajaţii primăriei din Slobozia, prinşi pe Netflix în timpul programului. Primarul orașului, Dragoș Soare, a decis să restricționeze accesul la internet către site-uri care nu au legătură cu activitatea Primăriei. Acum, funcți­onarii publici au acces la internet doar în interes de serviciu.

Angajaţii primăriei din Slobozia, prinşi pe Netflix în timpul programului. Edilul le-a interzis accesul la toate site-urile care nu au treabă cu fişa postului!

A devenit un aspect obișnuit ca funcțio­narii publici să aibă alte preocupări în timpul programului de lucru. Zi de zi, re­țelele de socializare sunt invadate de mesaje sau fotografii postate de angajații din admi­nistrația pu­blică, în timp ce aceștia ar fi trebuit să lucreze în interesul cetățenilor. Primăria Slobozia este prima instituție din Ialomița care trage un semnal de alarmă din acest punct de vedere și expune public această situație. Verificările în bazele de date informatice ale Primăriei Slobozia au scos la iveală multe cazuri în care, în loc să fie preocupați de sarcinile de serviciu, funcțio­narii publici accesau conturile proprii ale rețelelor de socializare sau urmăreau filmele și serialele preferate pe Netflix. Așa se face că, în urmă cu o săptămână, primarul Dragoș Soare a limitat accesul anga­jaților Primăriei Slobozia către aceste site-uri. Acum, funcți­onarii publici au acces la internet doar în interes de serviciu. «Am făcut în așa fel încât să renunțăm la tot ce înseamnă acti­vități care implică hobby-uri în timpul programului de lucru. S-a limitat accesul la acele platforme și site-uri care nu aveau legătură cu munca… Poate unora nu le convine, dar trebuie să în­țeleagă faptul că lu­crăm pentru cetățeni și trebuie să-i ajutăm atunci când au nevoie de noi! Nu poate fi amânată o solicitare doar pentru că cineva nu are chef să-și facă treaba, pentru că ur­mărește postările colegilor pe rețelele de socializare sau se uită la filme.

Impactul asupra calității serviciilor oferite de funcționarii prinși în fapt având alte preo­cupări la birou este unul major, susțin oficialii Primăriei Slobozia. Pe cale de consecință, reprezentanții instituției nu se vor rezuma doar la suspendarea platfor­melor și site-urilor pe care angajații le ac­cesau pentru a se relaxa în timpul programului de lucru. Cel mai probabil, aceștia ar putea rămâne fără lo­curi de muncă în cazul în care vor comite și alte abateri. «Li s-a atras atenția, s-au pus file la dosar… Am văzut și noi cine are activitate și cine nu, cu această ocazie. Se va face o analiză mai complexă a acestor cazuri și, în funcție de rezultate, acolo unde se va demonstra că nu există o activitate de lucru intensă posturile, ar putea fi restructurate! a declarat Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia, pentru ziarul Independent.

Citeşte şi: Candidată la primărie, ucisă la o adunare electorală. Ultimul clip cu femeia, înainte de a fi omorâtă VIDEO