Angajaţii Spitalului din Suceava nu şi-au primit banii pe o lună pentru că au fost bolnavi de COVID-19 şi nu au depus actele la timp

Toți angajații Spitalului Județean Suceava, peste 1.200, nu şi-au primit, vineri, salariile pe luna aprilie pentru că o parte dintre colegii lor de la serviciul de contabilitate au fost infectaţi cu coronavirus şi internaţi, motiv pentru care nu au putut procesa datele în sistem.

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 20:27
Angajaţii Spitalului din Suceava nu şi-au primit banii pe o lună pentru că au fost bolnavi de COVID-19 şi nu au depus actele la timp

Angajaţii Spitalului Suceava ar fi trebuit să primească salariile aferente lunii aprilie pe data de 15 mai. Cu toate acestea aceștia au fost informați că trebuie plata se va face la mijlocul săptămânii viitoare, deoarece unii dintre angajaţii serviciului de contabilitate s-au infectat cu coronavirus şi nu au putut completa datele în sistem. 

Citește și: Declaraţii şocante ale şefei DSP: „Este o eroare. S-au raportat teste, nu persoane pozitive”

În plus, şi volumul de muncă a fost mai mare pentru că angajaţii au adus sute de certificate medicale pentru a dovedi că au fost bolnavi sau au stat în izolare la domiciliu pentru că au intrat în contact cu persoane infectate. Şi aceste documente trebuie procesate. 

„Există o mică problemă care a generat reţinerea salariului pentru câteva zile, sunt motive obiective independent de voinţa noastră. Săptămâna viitoare, marţi sau miercuri se vor da salariile. În perioada data a trebuit să introducem un număr enorm de concedii medicale. Câţiva dintre cei de la Serviciul RUNOS au fost internaţi”, a declarat managerul interimar al spitalului Anatolii Buzdugan.

Conducerea spitalului a făcut apel la suceveni să respecte în continuare regulile de igienă şi de distanţare socială deoarece pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut încă.

„Să respectăm cu stricteţe măsurile impuse de autorităţi prin instituirea stării de alerte pentru a evita răspândirea infecţiilor. Această naţiune a plătit greu datorită evoluţiei epidemeii în ţară”, a mai spus neurochirurgul Buzdugan.

În secţia de Terapie Intensivă a spitalului sunt 21 de pacienţi, dintre care 8 sunt intubaţi.