Angajații TVR se îmbolnăvesc pe bandă rulantă. O vedetă rupe tăcerea: „Mulți colegi au făcut boli grave”

Angajații TVR se îmbolnăvesc pe bandă rulantă. Chiar dacă a trecut destul de multă vreme de când a plecat din Televiziunea Română, Dana Războiu a vorbit pentru prima dată despre problemele din interior, despre care nimeni nu a deschis subiectul până acum.

07 mart. 2023, 21:04
Angajații TVR se îmbolnăvesc pe bandă rulantă. O vedetă rupe tăcerea: „Mulți colegi au făcut boli grave”

Angajații TVR se îmbolnăvesc pe bandă rulantă. E vorba de mercurul existent din cauza aparaturii și a becurilor. Fosta prezentatoare Dana Războiu spune că acest metal greu i-a adus probleme, iar mulți colegi s-au îmbolnăvit foarte rău.

Citește și: Cu mama în Consiliul de Administrație al SRTv, Sebastian Felix Țopescu primește o emisiune la TVR. Ce buget va avea emisiunea

Angajații TVR se îmbolnăvesc pe bandă rulantă

Trebuie să zic de subiectul „Mercurul în corpurile noastre”, pentru că mi-am propus să îl promovez, după ce termin cu Campionatul Național de Robotică. Și cred că e foarte mult mercur, în televiziune. Mulți colegi, din TVR, care au făcut boli grave, nici nu vreau să le rostesc.

Și boli metabolice sau de imunitate. E foarte mult mercur în aparatură și, mai ales, în fostele becuri. Sunt neoane, în care e mercur. Dacă e funcțional, nu e o problemă, dar dacă se sparge și rămâne, acolo, nu e înlocuit, atunci devine o mare problemă.

Am descoperit că am foarte mult mercur în corp. Și fac, acum, ceva ce se numește terapie de chelare. Chelare ușoară fac eu, cu niște pastiluțe. 3 zile pe săptămână, cu 4 zile pauză. În afară de asta, mercurul ne împiedică foarte mult viețile. Ne duce spre boli.

Pe măsură ce scot mercurul, fac din ce în ce mai bine și sunt din ce în ce mai sănătoasă. Mai plină de energie și de viață. (…) Nici nu mai deschid televizorul. Îmi iau toate informațiile din telefon, de pe site-uri. Foarte mult Instagram și folosesc CNN, BBC, Telegraf. Aflu exact cât vreau să știu. Și dacă vreau să știu mai mult despre un subiect, atunci deschid articole și citesc”, a spus Dana Războiu.

Acum, vedeta e mai fericită ca niciodată, și-a găsit liniștea și încearcă în fiecare zi să fie o variantă mai bună a ei. Chiar dacă nu mai apare pe micul ecran, Dana Războiu face bani investind pe Bursă.

Mai fac și altceva, investesc pe Bursă. Din asta trăiesc, de fapt. La robotică, e mai mult muncă voluntară, e o pasiune. Investesc și pe Bursa din București și pe cea din New York. Sunt un investitor la bursă, nu sunt broker. Broker înseamnă cineva care are o licență și investește banii altcuiva. Eu am portofoliul meu, cumpăr și vând acțiuni. Foarte simplu spus, e ca la Obor: cumperi 100 de perechi de pantofi, cu un preț, și încerci să le vinzi cu + 1 leu sau cu 10 lei”, a mai declarat fosta prezentatoare, pentru Click.ro.