Un nou scandal cutremură TVR! Acreditări la Mondial de fotbal pentru o angajată a Primăriei Capitalei şi pentru amici „deghizaţi” în reporteri

TVR a acreditat la CM din Qatar o echipă de opt jurnaliști, dar şi alte șase persoane care nu au nici o legătură cu jurnalismul, printre care o angajată a Primăriei Capitalei şi familia unui fost portar de la Oţelul Galaţi, care au avut funcțiile fictive de "editorial staff" și "reporter".

16 feb. 2023, 17:49
Un nou scandal cutremură TVR! Acreditări la Mondial de fotbal pentru o angajată a Primăriei Capitalei şi pentru amici „deghizaţi” în reporteri
Un nou scandal cutremură TVR! Acreditări la Mondial de fotbal pentru o angajată a Primăriei Capitalei şi pentru amici "deghizaţi" în reporteri

Un nou scandal cutremură TVR! Ilegalităţile se ţin lanţ la televiziunea publică! După ce s-au cumpărat bilete în numele companiei, care au fost vândute apoi, acum a ieșit la iveală altă „combinaţie”: TVR a acreditat şase persoane la Campionatul Mondial, printre care o angajată a Primăriei București, plus trei membri ai familiei unui fost portar de la Oțelul Galați!

Citeşte şi: Şeful delegaţiei TVR în Qatar a plătit 425.000 de euro pentru 712 bilete la Cupa Mondială. Apoi le-a vândut!

TVR a trimis cereri la FIFA pentru încă șase persoane, în afara celor opt jurnalişti (patru comentatori, doi cameramani, un reporter şi şeful delegaţiei). Astfel, Ovidiu Stângă, angajat în cadrul centrului de tineret de la Al Sadd, și Mihai Cojocaru, care lucrează în Academia lui Al Arab, au transmis din Qatar, pe post de experți. Pe listă mai figurează și Mihai Barbu, antrenor de portari în liga a doua din Qatar, la Al-Markhiya, dar și Gabriela Barbu și Diana-Liana Barbu, soția, respectiv fiica acestuia, toţi având funcțiile fictive de „editorial staff” și „reporter”.

„E mult spus expert. N-am fost expert eu. Eu i-am ajutat pe băieți acolo. I-am așteptat la aeroport, i-am îndrumat ce să facă, să meargă în deșert. Au fost și la mine acasă, i-am pus la masă, ne-am simțit bine. Cristi Oprean mi-a zis să-mi facă acreditare să mă duc și eu la meciurile de la Mondial. Dacă tot i-am ajutat p-aici, am acceptat.  Păi, le-am zis eu. Dacă mă acreditați pe mine nu-mi faceți și pentru fete? Că altfel nu merg singur, vreau să ne bucurăm de meciuri în familie! A acceptat și le-a acreditat și pe ele la meciuri”, a declarat Mihai Barbu.

Citeşte şi: Marian Olaianos a cerut în instanță despăgubiri 200.000 de euro de la TVR. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, între comentator și colega sa de la Cultural

În plus, pe lista jurnaliștilor acreditați de TVR apare și Elena Borisov de la direcția de investiții și marketing a Primăriei Municipiului București, scrie GSP. „Nu știu cum numele meu a ajuns pe acea listă. E interesant…. Nu am fost în Qatar niciodată! Nici acum, nici altădată. Eu nu am fost la niciun Campionat Mondial. Mă surprindeți, lăsați-mă să mă interesez”, a spus Elena Borisov, care ulterior nu a mai răspuns la telefon!