Angajatorii au ajuns să se roage de tinerii din Generația Z să se angajeze. Jobul ușor, plătit cu 3.500 de lei, pe care îl refuză

Tinerii din Generația Z, cei născuți între 1995 și 2010, sunt tot mai greu de angajat. Și-au dezvoltat foarte mult abilitățile digitale și sunt capabili de multitasking, însă refuză orice job, chiar și foarte bine plătit.

04 oct. 2022, 13:27
Angajatorii au ajuns să se roage de tinerii din Generația Z să se angajeze. Jobul ușor, plătit cu 3.500 de lei, pe care îl refuză

Înainte, tinerii de 18-20 de ani aveau un loc de muncă stabil și erau independenți din punct de vedere financiar. Astăzi, însă, tinerii apelează la dramele sociale și aleg să spună că au nevoie de mai mult timp liber pentru studiu.

Tinerii din Generația Z sunt foarte greu de angajat acum. Joburi sunt o mulțime, iar salariile sunt destul de mari pentru început. Deși ar lua lejer 3.500 de lei pentru un post de promoter sau consultant de vânzări, cei care vin după mileniali refuză astfel de posturi.

Ei vor să primească salariu mare, vor program flexibil, chiar dacă nu au experiență. E greu să convingi un tânăr din Generația Z, iar de acest lucru se plâng cel mai des antreprenorii. Recrutarea lor a devenit o adevărată provocare, astfel că multe firme apelează la petreceri de recrutare pentru a-i convinge pe cei din generația Z să accepte un job. Angajatorii le promit și vacanțe sau cadouri.

„Deja mi-am făcut câțiva prieteni noi, distracție. Caut un job în care să vorbesc cu oamenii pentru că sunt extrovertită și să am contact cu persoanele”, a spus o studentă, potrivit Observator.

La o petrecere de recrutare, care s-a ținut în centrul Bucureștiului, au participat peste 300 de studenți, Au dansat, s-au simțit bine și au depus și CV-uri, cu toate că nu erau foarte deciși să se angajeze. „Am venit şi să studiem piaţa, dar şi să facem legături noi cu omenii, parteneriate. Vedem ce rezultă”, a declarat Alexandru Radu – student.

Firmele de HR s-au văzut nevoite să inventeze noi metode de recrutare ca să atragă tineri. „Greutatea vine tocmai din talentul de a pune cap la cap aşteptările companiilor pentru care lucrăm cu aşteptările tinerei generaţii”, a declarat Marian Dumitrescu, organizator.

„Din câte am observat în urma poll-urilor de pe comunitatea noastră, ei caută joburi remote, în general part-time, dar şi full-time, însă cât mai flexibil”, a declarat Ciprian Nichita – fost student.

 Citește și Cine sunt angajaţii din România care nu vor încasa salarii mărite din ianuarie 2023

 Citește și Furnizorii de energie amenință cu măsuri extreme dacă nu primesc banii de la stat aferenți plafonării prețului. Unii consumatori ar putea fi deconectaţi