Angajatorii îşi vânează candidaţii pe Facebook

Angajatorii au început să caute sau să verifice candidaţii pe reţele de socializare. Facebook-ul le poate dezvălui dacă viitorilor angajaţi le place să muncească în echipă sau dacă sunt capabili să relaţioneze.

30 oct. 2011, 15:15
Angajatorii îşi vânează candidaţii pe Facebook

Candidaţii sunt vânaţi şi pe reţele sociale. Angajatorii încearcă să găsească cât mai multe informaţii despre viitorul angajat. „Ne uităm la locul de muncă actual, la profil, la poziţia pe care o ocupă. Folosim Facebook-ul pentru că oamenii sunt în ultima vreme prezenţi acolo tot timpul, este ca o a doua viaţă”, a spus Silvia Mogos, angajator.

„Încercăm să ne uităm la CV, la experienţă. Facebook ne poate ajuta pe profil personal, ce îi place candidatului să facă în timpul liber, dacă îi place să socializeze. Ne dă informaţii cu privire la munca în echipă”, a declarat un alt angajator, Petronela Morhan.

Cei mai mulţi candidaţi cred că informaţiile de pe reţele de socializare nu sunt relevante la locul de muncă. „În primul rând, Facebook-ul este un site de socializare, nu de căutare de joburi. Facebook nu mi se pare un site serios. Nu mi se pare ok să îşi caute candidaţii pe Facebook. Atâta timp cât tu la locul de muncă eşti model, nu contează ceea ce faci în afara serviciului”, a spus un candidat.

Peste 3,6 milioane de români accesează portalul de socializare Facebook.