Angela Merkel, despre criza din Belarus. „Lukaşenko nu a încercat să vorbească cu niciunul dintre noi”

Aleksandr Lukaşenko, preşedintele statului Belarus, nu a încercat să discute cu niciun lider european despre criza politică izbucnită în ţara sa, a declarat Angela Merkel. Cancelarul german a precizat că oficialii poartă, însă, discuţii cu Vladimir Putin. 

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 20:17
Angela Merkel, despre criza din Belarus. „Lukaşenko nu a încercat să vorbească cu niciunul dintre noi”

„Lukaşenko nu a încercat să vorbească cu niciunul dintre noi”, a afirmat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de preşedintele francez Emmanuel Macron în sud-estul Franţei.

„Este clar că noi îi spunem lui Putin că ne dorim dialogul” cu preşedintele Belarus, a adăugat cancelarul german, conform Agerpres.

În schimb, preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat că a avut discuţii despre criza din Belarus cu Vladimir Putin.

„Am avut, dna cancelar, eu însumi, preşedintele Consiliului European Charles Michel, mai multe discuţii cu preşedintele (Vladimir) Putin privind Belarus. Aşteptăm mai întâi un dialog franc pentru că avem convingerea că stabilitatea şi posibilitatea unei relaţii între UE şi Rusia se joacă şi în acest dosar”, a declarat la rândul său Emmanuel Macron.

Macron a propus joi o mediere a Uniunii Europene între diferiţii actori implicaţi în criza din Belarus, care să includă şi Rusia.

Scandal diplomatic. UE nu recunoaşte alegerile din Belarus şi anunţă sancţiuni