Angela Merkel este nemulţumită de performanţele unor landuri germane în combaterea terorismului

Cancelarul german, Angela Merkel, a criticat joi ceea ce a numit 'deficiențele' unor landuri ale Germaniei în lupta împotriva terorismului și a făcut aluzie la Renania de Nord-Westfalia, unde marți a avut loc atacul asupra autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund, un presupus atentat islamist.

13 apr. 2017, 13:59
Angela Merkel este nemulţumită de performanţele unor landuri germane în combaterea terorismului

‘Din nefericire, există un nivel foarte diferit al legislațiilor landurilor’, a indicat Merkel într-o declarație acordată grupului mediatic Funke și a cerut să fie elaborat un ‘sistem de securitate comun’ pentru ansamblul Germaniei.

‘Nu ne vom resemna în fața terorismului’, a continuat șefa guvernului de la Berlin, adăugând că Germania, la fel ca alte state, știe că este amenințată și că trebuie să facă tot ce-i stă în putință pentru a garanta securitatea și libertatea cetățenilor ei, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Explozii la Dortmund. Autorităţile investighează o implicare islamistă în atacul asupra autocarului Borussiei

Între timp, autoritățile germane continuă investigarea atacului cu dispozitive explozive improvizate comis împotriva autocarului echipei Borussia Dortmund, soldat că rănirea unui fotbalist și a unui polițist care era antemergător pe motocicletă.

La locul atacului au fost găsite trei scrisori identice prin care atentatul era revendicat de o grupare islamistă ce își motiva acțiunea cu participarea Germania la operațiunile împotriva grupării Statul Islamic în Siria și Irak.