Angela Merkel, model politic pentru Elena Udrea

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, marţi, că este destul de tânără să candideze în acest an la Preşedinţie şi a arătat că modelul ei politic se apropie de Angela Merkel, pentru fermitatea cu care aceasta conduce Guvernul federal.

RomaniaTV.net
14 ian. 2014, 12:13
Angela Merkel, model politic pentru Elena Udrea

Udrea a spus, la Adevărul Live, că şi-a exprimat dorinţa ca, în cariera sa politică, să se înscrie la un moment dat şi în cursa prezidenţială.

Ea a arătat că, în acest moment, nu se ştie nici ce candidat va avea USL şi nici ce candidat va avea dreapta.

„Mi-am exprimat dorinţa ca, în carierea mea politică, odată să ajung să candidez la Preşedinţie. Dar, abia am făcut 40 de ani. Ce ţi-e cu vârsta asta – când e prea devreme, când e prea târziu. Acum sunt destul de tânără pentru o astfel de candidatură la Preşedinţie”, a spus Udrea.

Ea a arătat, însă, că, dacă ar fi să aleagă ce funcţie ar vrea să aibă în stat, i-ar plăcea să fie o funcţie aleasă, nu una numită, să ştie că este trimisă de electorat, şi nu ca urmare a unor jocuri politice.

Udrea este de părere că electoratul din România nu este departe de a vota şi un preşedinte femeie şi a spus că Angela Merkel se apropie de modelul ei politic.

Întrebată care femeie politician este mai apropiată de modelul ei, Udrea a spus că, probabil, Angela Merkel.

„Motivul pentru care aş prefera acest model este fermitatea cu care conduce Guvernul. Cred că femeile, o dată în plus, trebuie să dea dovadă de fermitate când sunt într-o astfel de funcţie”, a explicat Udrea.