Angela Merkel vrea ca Grecia să rămână în zona euro

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri, la finalul unei întâlniri cu premierul grec Antonis Samaras, că vrea ca Grecia să rămână în zona euro, relatează AFP.

RomaniaTV.net
24 aug. 2012, 13:38
Angela Merkel vrea ca Grecia să rămână în zona euro

Angela Merkel s-a declarat totodată convinsă că noul Guvern grec „face totul pentru a rezolva problemele”. „Încă de la începutul crizei, am spus întotdeauna în mod clar că Grecia face parte din zona euro şi vreau să rămână”, a declarat cancelarul într-o conferinţă comună de presă cu premierul grec Antonis Samaras, la Berlin.

De asemenea, ea şi-a exprimat satisfacţia faţă de faptul că liderul grec i-a rezervat prima sa vizită în străinătate.

La rândul său, Antonis Samaras s-a eclarat convins că raportul Troikăi creditorilor, din care fac parte Uniunea Europeană (UE), Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Mondială (BM), aşteptat în septembrie, „va semnala că Guvernul (grec) va înregistra rezultate foarte repede”.

„Nu vom cere bani în plus, ci o perioadă de respiro”, a adăugat el, angajându-se să ducă la bună sfârşit reformele reclamate.

Amintind că Berlinul se aşteaptă ca Atena să îşi respecte angajamentele, cancelarul german şi-a exprimat satisfacţia faţă de un „nou început” în relaţiile dintre două ţări.